XML nasıl düzenlenir?

Ustteki dokumana bakip, bir tane text editoru ile bu formatta yazi yazip uzantisini da XML yapacaksin, bu kadar. BAT'in calisma bilgisini falan da icermiyor, neredeki executable'i hangi sirayla calistiracak login sirasinda bunu soyluyor sadece. Sen kendin ne yapmaya calistigini bilmiyorsun, uzgunum.

Notepad'de yazi yazmaktan farki yok bu islemin. Ilk mesajinda attigin ornegin "CommandLine" kismini neyi calistiracaksan ona gore degistir, bu kadar.

Ustteki dokumana bakip, bir tane text editoru ile bu formatta yazi yazip uzantisini da XML yapacaksin, bu kadar. BAT'in calisma bilgisini falan da icermiyor, neredeki executable'i hangi sirayla calistiracak login sirasinda bunu soyluyor sadece. Sen kendin ne yapmaya calistigini bilmiyorsun, uzgunum.

Notepad'de yazi yazmaktan farki yok bu islemin. Ilk mesajinda attigin ornegin "CommandLine" kismini neyi calistiracaksan ona gore degistir, bu kadar.
Hocam anlatmaya çalışıyorum anlamıyorum diyor,yapacak birşey yok.

Dostum bak, bu durumda XML dosyasını bir iş insanının ajandası gibi düşün. Hangi işleri yapacağı ve nasıl yapacağı yazıyor. Yani XML dosyası sadece işin ne olduğunu söylüyor.

Senin elinde çalışacak bir BAT dosyası var bu iş olsun.
Windows iş adamı olsun.
XML dosyası da ajandada yazan bilgi olsun.

Şimdi sana istediğine örnek bir XML dosyası şöyle olacak;
Kod:
<FirstLogonCommands>
   <SynchronousCommand wcm:action="add">
      <CommandLine>[Buraya çalışacak BAT dosyasının yolunu yazacaksın.]</CommandLine>
      <Description>Bu örnek açıklamayı da dilediğin gibi değiştirebilirsin.</Description>
      <Order>1</Order>
   </SynchronousCommand>
</FirstLogonCommands>
Bu örnek kod üzerinde düzenlemeler yapacaksın kendine göre. Ardından bunu bir metin defterine yapıştıracaksın. Dosya > Farklı Kaydet diyeceksin. Ardından dosya.xml olarak kaydedeceksin.

Bu şekilde XML dosyan hazır olacak. Kullanman gereken yere yapıştırıp rahatlıkla kullanabilirsin.

@pottie4r usta burada mısın okudum anlayamadım driver eklemek yardımcı olur musun?Device drivers installation via Unattend.xml - Microsoft Q&A

@pottie4r usta.
Driver yükleme işini anladığım kadarıyla 4 kısım esnasında yapmanız mümkün. Bunlar sırasıyla; windowsPE, offlineServicing, auditUser ve auditSystem.

WindowsPEWindows kurulum ekranı ilk açıldığı an.
OfflineServicingWindows dosyaları harddisk'e kurulduktan sonraki restart'a kadar geçen zaman. Bu işlemden hemen sonra specializing aşamasına geçer ve burada driver yükleyemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu bölüm language pack yüklemek için ayrılmış.
AuditSystemSpecialize kısmından sonra kullanıcı ayarlarının yapılmasına kadar geçen süreç.
AuditUserSistem ayarlarından sonra kullanıcı ayarlarınızı yaptığınız ekrana (OOBE) gelene kadar geçen süreç

Bütün bu aşamalar esnasında kurulum, Windows kurulum imajındaki cevap dosyalarına bakarak gerekli konfigürasyonu yapıyor. Buradan çıkardığım bu. Şimdi gelelim sizin yapacağınız işe. Öncelikle ne sürücüsü yüklemek istediğinizi ve hangi esnada yüklemeniz gerektiğini bilmiyorum.

WindowsPE aşamasında yüklemek istediğinizi varsayarak şöyle devam ediyorum:

XML:
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<UseConfigurationSet>true</UseConfigurationSet>
    </component>
    <component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsWinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
        <DriverPaths>
            <PathAndCredentials wcm:action="add" wcm:keyValue="1">
                <Path>%configsetroot%[Buraya sürücülerinizin bulunduğu konumu yazın.]</Path>
            </PathAndCredentials>
        </DriverPaths>
    </component>

Verdiğim örnek kod üzerinde "[Buraya sürücülerinizin bulunduğu konumu yazın.]" yazan yere sürücülerinizin bulunduğu dizinin konumunu girin. Örneğin sürücüleriniz USB belleğinizin kök dizinindeki "drivers" klasörünün içindeyse belirttiğim yere sadece "drivers" yazacaksınız.

Ardından oluşturduğunuz kodu autounattend.xml dosyası olarak kaydedeceksiniz ve ISO dosyanızın içine gömeceksiniz. Bu kadar.

Mac kullandığım için kendim test edemedim maalesef. Bildiğim kadarıyla yardım etmeye çalışıyorum, bir hata alırsanız bana haber verin. Tekrar deneyelim.

@pottie4r ustam bana XML öğretir misin senle iletişime nasıl geçebilirim anlatsan bana da.

@pottie4r usta ya gerçekten öğretir misin XML.

Bir insanın size buradan XML öğretmesi mümkün değil. Kendiniz eğitimini alıp, YouTube'dan videolar izleyerek, pratik yaparak öğrenirsiniz. Aşağıya örnek bir video bırakıyorum, oradan serilerini izleyip birkaç taktik öğrenip kendini geliştirebilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne yapmak istediginizi tam olarak yazsaniz yardimci olacagim ama ne yapmak istediginizi anlamiyorum. XML nasıl yapılır? diye birbsoru olmaz. Bana tam olarak ne yapmak istediğinizi söyleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı