Göktürk Babaoğlu
Hectopat
- Anakart
- ASUS TUF B450-PLUS GAMING
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 2600
Merhaba bilgisayarımda önceden takılı bulunan G.Skill Sniper X 8 GB belleğin yetersiz gelmesi sebebiyle Corsair Vengeance LPX 8 GB belleklerden 2 adet daha ekleme kararı aldım. İlk denememde bilgisayara 3 belleği birden taktığımda bilgisayarım normal bir şekilde başlamak yerine açılıp kapanmaya başladı. Ben de bir önceki konumda yardım istemiştim fakat bir çözüm bulamadım. Bir müddet eski G.Skill belleği çıkarıp sadece Corsair bellekler ile kullandım bilgisayarı ve bir problem yaşamadım. Şimdi ise BIOS ayarlarını sıfırlayarak bir şekilde 3 bellek ile birlikte bilgisayarı başlatmayı başardım, fakat şimdi ise bellekler 2133 MHz hızı ile çalışıyor. (hatırladığım kadarıyla farklı bellekleri karıştırmadan çalıştırdığımda 3000'e ulaşabiliyordu.) XMP (d.o.c.p) ayarını açmak işe yaramıyor çünkü XMP ayarını açıp bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayar yine açılmamaya başlıyor. AI tweaker kısmından, Memory Speed ayarı ile 3000 MHz hızına geçmek de bilgisayarın başlamamasına neden oluyor. Başka bir ayar daha mı yapmam gerekiyor? Eğer gerekiyorsa ne yapmalıyım? 24 GB 2133MHz olarak kullanmak mı yoksa 16 GB 3000MHz olarak kullanmak mı daha mantıklı? Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Önceki konu için: İki adet aynı ve bir adet farklı marka modelde bellek nasıl kullanılır?
Önceki konu için: İki adet aynı ve bir adet farklı marka modelde bellek nasıl kullanılır?
Son düzenleyen: Moderatör: