XMP açılmıyor

Memory Fast boot varsa kapatıp dener misin? Ayrıca tweakerdan Auto olan seçeceği Manuel'a alıp MHz ayarlayabiliyor musun?

XPG D30 belleğimin XMP ayarını açamıyorum ve belek frekansını arttırdığım zaman hata verip kabul etmiyor. Gecikme değerlerine tamamen erişimim var ancak frekansı arttırdığım zaman speaker 3 defa ses çıkarıp PC 3 defa yeniden başlıyor. Nasıl çözebilirim?

Öncelikle XMP açmak için RAM'ları doğru slotlara takıyorsunuz değil mi? Eğer RAM'lar 8x2 ise bir de sadece tek RAM takıp XMP açmayı deneyin.

Anladım 8+8 aldınız ve farklı yerlerden aldınız. Çevrenizde arkadaşlarınızda veya tanıdıklarınızda 8x2 kullanan varsa deneyin. Genelde 8+8 böyle sorunlar çıkartabiliyor maalesef.

Doğrudur hocam ancak önceden böyle bir sıkıntım yoktu hatta OC bile yapıyordum arada yakınımda DDR4 sistem kullanan pek olmadığı için mecburen garantiye göndermek durumunda kalacağım her halde.

Doğrudur hocam ancak önceden böyle bir sıkıntım yoktu hatta OC bile yapıyordum arada yakınımda DDR4 sistem kullanan pek olmadığı için mecburen garantiye göndermek durumunda kalacağım her halde.

Aslında RAM konusunda OC olayına biraz karşıyım. Beni eleştiren arkadaşlar olacaktır muhtemelen neden OC yapılmasın diye saygı duyarım. Bu zamana kadar kullandığım hiçbir parçamda OC yapmadım. Stok çıkış kullandım. Zaten OC yaparak frekans hızı çözülmüş olsa RAM üreticileri 3000-3200-3600 seçeneklerini üretmezler. 3000 üretip 3600 MHz'ye kadar OC yapılabilir olduğunu söylerler. Belki de istemeyerek RAM'lardan birini bozmuş bile olabilirsiniz. İnşallah bozulmamıştır tabii ama OC her zaman korkutmuştur beni.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı