Arkadaşlar öncelikle selam. Bu konuyu birkaç ay öncede açmıştım fakat elde tutulur bir tavsiye alamadığım için tekrar açıyorum. Biostan XMP ayarını açınca ekrana görüntü gelmiyor. Kasanın ışıkları yanıyor ama ekranda tık yok.
İşin diğer bir kısmı ise, ramlerin MHz değerini kendim el ile 3200 e çektiğim zaman görüntü geliyor. 3400 e çektiğim zamanda görüntü geliyor fakat oyunlarda mavi ekran veriyor yani stabil değil. XMP açınca da başta söylediğim gibi kasanın ışıkları yanıyor fakat ekran simsiyah.
Benim düşüncem üreticinin önerdiği XMP profili yeterli gelmiyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
iyide herkes işlemcinin desteklediği değer üzerinde kullanmıyor mu zaten? İşlemcilere kalsa çok düşük değerde kullanmak gerekiyor. Aynı sisteme sahip arkadaşımda böyle bir sorun yok. Bana kalırsa başka bir şey var
İyi de herkes işlemcinin desteklediği değer üzerinde kullanmıyor mu zaten? İşlemcilere kalsa çok düşük değerde kullanmak gerekiyor. Aynı sisteme sahip arkadaşımda böyle bir sorun yok. Bana kalırsa başka bir şey var.
Bios güncel. Bence de bu CL voltaj değerleri ile ilgili bir sorun. Bana kalırsa XMP ayarı yeterli gelmiyor ama neyi nasıl değiştireceğim hakkında gram fikrim yok.
BIOS güncel. Bence de bu CL voltaj değerleri ile ilgili bir sorun. Bana kalırsa XMP ayarı yeterli gelmiyor ama neyi nasıl değiştireceğim hakkında gram fikrim yok.