Bugün yeni anakartım ve ramlerim geldi. Uzun uğraşlar sonucu monteledim Windows kurdum ancak BIOS’dan XMP ayarını açınca MSI ekranında kalıyor. Kaç defa aç kapa yaptım bilgisayara zarar vermekten korkuyorum sorun nedir?
Bugün yeni anakartım ve RAM'lerim geldi. Uzun uğraşlar sonucu monteledim Windows kurdum ancak BIOS'tan XMP ayarını açınca MSI ekranında kalıyor. Kaç defa aç kapa yaptım bilgisayara zarar vermekten korkuyorum sorun nedir?
RAM'leri anakart üzerindeki yönnergeyi takip ederek doğru slotlara taktın mı?
RAM'leri doğru şekilde sual channel çalışması için doğru slotlara takılması gerek. Genelde bunlar 2. ve 4. Slotlar oluyor. Her anakartın üstünde de RAM slotlarının sağında solunda üstünde altında bir yerde belirtiliyor.
RAM'leri anakart üzerindeki yönnergeyi takip ederek doğru slotlara taktın mı?
RAM'leri doğru şekilde sual channel çalışması için doğru slotlara takılması gerek. Genelde bunlar 2. ve 4. Slotlar oluyor. Her anakartın üstünde de RAM slotlarının sağında solunda üstünde altında bir yerde belirtiliyor.
BIOS'da OC sekmesindedirler herhalde. Gear Mode veya UCLK DIV1 Mode diye geçiyor olabilir. Gear 2 veya UCLK==MCLK/2 seçmelisin. Command Rate ise Cmd2T diye geçiyor olabilir. 2T seçebilirsin.
BIOS'da OC sekmesindedirler herhalde. Gear Mode veya UCLK DIV1 Mode diye geçiyor olabilir. Gear 2 veya UCLK==MCLK/2 seçmelisin. Command Rate ise Cmd2T diye geçiyor olabilir. 2T seçebilirsin.
Öyleyse XMP açtıktan sonra frekansı düşürmeyi dene. 6000 MHz bile tutturamayabilirsin ama. Sırf 7200 MHz olsun diye fazladan para verdiysen iade edip daha ucuz bir kit almanı öneririm.
Öyleyse XMP açtıktan sonra frekansı düşürmeyi dene. 6000 MHz bile tutturamayabilirsin ama. Sırf 7200 MHz olsun diye fazladan para verdiysen iade edip daha ucuz bir kit almanı öneririm.
Neden böyle oluyor peki işlemci mi yetersiz geliyor? Anakartın üzerinde 2 tane işlemci güç girişi vardı fakat güç kaynağında 1 tane olduğu için 1 tane güç bağladım bununla alakalı olabilir mi?