XMP açmanın bir zararı var mıdır?

Kemal066

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar, benim anakartım işlemcim ve RAM'lerim 3200 hızını destekliyor fakat RAM'lerim 2133 hızında çalışıyor sanırım XMP açınca bu durum duzeliyormus ama bazıları onu açtığımız zaman PC'nin ekranının gelmediğini ve BIOS'u sıfırlamamız gerektiğini söylüyor. Şimdi ben uyumlu olup olmadığını nereden ogrenebilirim ve bu riske girmeye değer mi? Yani misal The Witcher 3 oynuyorum 50 FPS falan alıyorum bunu açınca sabit 60 alır mıyım bir faydası olur mu yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, benim anakartım işlemcim ve RAM'lerim 3200 hızını destekliyor fakat RAM'lerim 2133 hızında çalışıyor sanırım XMP açınca bu durum duzeliyormus ama bazıları onu açtığımız zaman PC'nin ekranının gelmediğini ve BIOS'u sıfırlamamız gerektiğini söylüyor. Şimdi ben uyumlu olup olmadığını nereden ogrenebilirim ve bu riske girmeye değer mi? Yani misal The Witcher 3 oynuyorum 50 FPS falan alıyorum bunu açınca sabit 60 alır mıyım bir faydası olur mu yani?

XMP açmanın zararı yok faydası var RAM'iniz anakartiniz en son desteklediği hız da çalışır bu da daha hızlı çalışması anlamina gelir.

Loading ekranlarında işine yarar. Uygulamlar hızlı açılır. FPS artar ama kayda değer bir artış bekleme. Her XMP açıldığında mavi ekran alacaksın diye bir olay yok. Dene gör. En fazla BIOS sıfırlarsın. XMP açık kullanıyorum mesela 1 tane sorunla karşılaşmadım.

Overclock olarak düşünebilirsiniz hocam açık açmamak size kalmış.
3200 Mhz destekleyen RAM'i 3200 Mhz'de çalıştırmak ne zamandan beri overclock 😀?

Expo, xmp ve docp teknik olarak overclock sayiliyor. Manuel overclock'tan farkli olarak fabrika cikisli oc profili bunlar. Acmakta bir sakinca yok, o var diye para oduyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı