Digital Lance
Hectopat
Aşamaları en baştan anlatayım. Var olan anakart-işlemci-RAM üçlümü Gigabyte B450M S2H, Ryzen 5 2600 ve Corsair Vengeance LPX 8x2GB 3200 MHz ile değiştirdim. Bunun için bir bilgisayar teknik servisine götürüp montaj yaptırdım. Ardından bilgisayarı eve getirince CPU soğutucunun fanının dönmediğini ve bilgisayarın sürekli kendini kapattığını gördüm. Bunu üzerine tekrar servise götürdüm bilgisayarı. Oradaki eleman bana soğutucunun devre dışı kaldığını ve bilgisayarın muhtemelen bu yüzden kapandığını söyledi. Soğutucu sorununu halledip Windows'u yeniden kurdu. Bu sefer her şey tamam deyip Witcher 3 açıp bir performans testi yapayım dedim. Birkaç dakika oynadıktan sonra bilgisayar mavi ekran verip yeniden başlattı kendini. Daha sonra sadece Witcher oynarken değil normal Google Chrome kullanırken bile rastgele bir anda mavi erkan verip kapatmaya başladı kendini sistem. Şu an tekrar tamircide bilgisayar. Oradaki kişi RAM'lerde sıkıntı mı var acaba tarzı bir şey dedi. Problemin sebebi acaba XMP kullanıp hızı 2133'den 3200'e çıkarmam olabilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: