XMP nedir?

mcpootis

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Geçen günlerde oyunlarda crash yediğim için BIOS'tan XMP'yi kapattım ve sorunum düzeldi. Kapatmadan önce 3200MHz'de çalışan RAM 2667MHz'ye düştü, MHz düşünce sorunun düzelmesi RAM'le alakalı bir sorun olduğu anlamına mı geliyor yoksa normal bir problem mi?

RAM: G.Skill Ripjaws V 32 GB (2x16) siyah 3200MHz DDR4 CL16.

Son düzenleyen: Moderatör:
Extreme Memory Profile. Yani üretici tarafından önceden hazırlanmış bir Overclock profili. RAM elinize geldiğinde JEDEC frekanslarında çalışır, siz XMP açarak vadedilen frekansa çıkarırsınız.

Sorun yaşamanızın bir sürü nedeni olabilir. Sisteminiz nedir?

Extreme Memory profile. Yani üretici tarafından önceden hazırlanmış bir overclock profili. RAM elinize geldiğinde JEDEC frekanslarında çalışır, siz XMP açarak vadedilen frekansa çıkarırsınız.

Sorun yaşamanızın bir sürü nedeni olabilir. Sisteminiz nedir?

Sistem bu GameGaraj'dan biraz sistemi değiştirip almıştım işlemciyi 5600X yaptım ve RAM 32 GB yaptım

XMP RAM'lerinizi hızlarında kullanmak için anakart üzerindeki bir program eğer XMP'yi kapatıp sorun çözdüm diyorsanız RAM'leriniz anakartınızla uyumlu olmayabilir.

MSI B450M-A Pro Max 4133MHz (OC) DDR4 AM4 mATX

Anakartım bu sistem hazır sistem gibi olduğu için uygun olmayan parçaları koyacaklarını sanmıyorum.

Sistem bu GameGaraj'dan biraz sistemi değiştirip almıştım işlemciyi 5600X yaptım ve RAM 32 GB yaptım

MSI B450M-A Pro Max 4133MHz (OC) DDR4 AM4 mATX

Anakartım bu sistem hazır sistem gibi olduğu için uygun olmayan parçaları koyacaklarını sanmıyorum.

XMP açıkken bu programdan ekran görüntüsü atar mısın?

Desktop Screenshot 2023.08.20 - 12.15.14.39.png

BIOS'dan

CPU NB/SOC Voltage - Override Mode 1.10V
Advanced DRAM Configuration kısmından

tRCDRD 20
tRP 20
tRRDS 6 girip şu teste sokar mısın?

BIOS'tan.

CPU NB/SOC voltage - override mode 1.10v
Advanced DRAM Configuration kısmından.

Trcdrd 20.
tRP 20.
Trrds 6 girip şu teste sokar mısın?

Kusura bakmayın kısıtlama yedim geç yazabildim sorun çıkmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı