arandr programini yukle, onun uzerinde ayarlamalari yap.Bunu xfce de yapmanın yöntemi yok mu? Zaten yüklü olarak gelen xrandr vs. kullanmak daha mantıklı? Gerçi bu uygulamanın sh dosyasına bakıp xrandr ile işimi halledebilirim. Mümkünse sh dosyanızı paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim.arandrprogramini yukle, onun uzerinde ayarlamalari yap.
Isin bitince ilk once degisiklikleri uygula, daha sonra alttaki gibi kaydet butonuna tikla, herhangi bir isim gir.
Kaydedilen sh dosyasini calistirinca otomatik olarak ayarlamasi gerek.
Tamam şimdi komutu öğrendim ama bunu tv takılınca otomatik olmasını nasıl sağlayacağım?@277726
Kaydedilen dosyanin icerigine bakarsaniz xrandr komutunun kullanildigini gorursunuz.
Arandr'i, xrandr'in grafik arayuzlu hali olarak dusunebilirsiniz. Sadece daha basit ve ihtiyacin olan komutu sana sunuyor.
otomatik olmasını nasıl sağlayacağım?
TV'ye takinca sh dosyasini calistirirsan otomatik ayarlayacak.
Sen hiçbir şey yapmadan direkt kendisinin algilamasini mi istiyorsun?
Evet direkt çalıştırsın istiyorum. Zaten sadece tek tv taktığım bir laptop. HDMI ile bağlantı sağlıyorum.
Iste onun nasıl yapildigini bilmiyorum, soyledigim şey buna en yakin olan cozum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.