XP Kurarken Mavi Ekran Hatası

memed35

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kurulum cd'sinden XP yükleyemiyorum. Kurma işlemi başlıyor fakat sonra mavi ekran hatası alıyorum. Ayarlar aşağıdakı gibi, lde moduna geçemiyorum. Bios markası f.22. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20150106_190155.jpg
    20150106_190155.jpg
    172,7 KB · Görüntüleme: 437
  • 20150106_190137.jpg
    20150106_190137.jpg
    129,6 KB · Görüntüleme: 393
  • 20150106_185930.jpg
    20150106_185930.jpg
    298 KB · Görüntüleme: 487
Son düzenleyen: Moderatör:
8 Nisan 2014 gününden itibaren Microsoft, Windows XP ile olan bütün bağını kesti. Sizin yerinizde olsaydım bir yerden DVD veya USB bulup Windows 8.1 kurardım.

@Xeon kardeşim bu arada isminin Xenon olmadığını etiketlerken farkettim :D Her neyse adamın internet kotalıysa indiremez hakverirsin. USB'side bozulmuş olabilir. Yada hiç zorlamayalım adam XP'ye alışkın olabilir.

Sen sıkma canını bi 200.mesajını yapsın oda geçer Windows 8.1 'e :D

Bulmaya calisicam.Ama onceligim XP.Umarim nasil kurulacagi hem benim icin hemde diger arkadaslar icin faydali olur.

Son düzenleme:
XP efsane olmadı mı ya ? Ama keyfiniz arzunuz bilir.
Umarım işinize yarar.
1 - Önyükleme birimi bozuktur ve Windows XP tarafından başlatılamamaktadır. Dosya sistemi bozuksa ve Windows XP başlatma işlemi sırasında önyükleme birimini başlatamıyorsa, sürücüyü Windows XP çalışan başka bir bilgisayara taşıyıp bu sürücüde chkdsk komutunu çalıştırın ya da sürücüde (ayrı bir klasörde) Windows XP'nin bir paralel yüklemesini oluşturmayı deneyin. Windows XP Setup programı, dosyaları kopyalamadan önce birimin bütünlüğünü denetler ve işlemdeki bazı sorunları giderebilir.
2- Windows XP'yi, Microsoft Windows NT 4.0 tarafından oluşturulan bir yansıtılmış önyükleme bölümüne yüklüyorsunuz. Windows XP, Windows NT 4.0 Ftdisk birim kümelerini desteklemez. Microsoft Windows 2000 çalıştırıyorsanız, Windows XP'ye yükseltmeden önce tüm Ftdisk birim kümelerini dinamik birimlere dönüştürmelisiniz. Windows NT 4.0 çalıştırıyorsanız, Windows XP'ye yükseltmeden önce tüm yansımaları kaldırın ve şeritteki, RAID5'teki veya genişletilmiş birim kümelerindeki tüm verileri yedekleyin. Yükseltmeden sonra Ftdisk kümelerine erişilemeyebilir.

Pekii sorunumu nasıl giderebilirim diye soruyorsunuzdur umarım onlar ise şöyle ;

Bilgisayarın BIOS'unu güncelleştirin veya sabit disk denetleyiciniz için Windows XP sürücülerini edinin ya da her ikisini birden yapın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı