Xperia Z3 VS Note 4

Yazı oldukça taraflı yazılmış bu bariz belli. Z3 gibi bir hezimeti Note 4'ten iyi göstermeye çalımışsın ama bence bunu herkes yemez. Mesela ben yemem. Ben Samsung'u hiç sevmem ama hakkı var Note 4'ü gayet iyi yaptılar. Exynos'lu modelin performansını henüz bilemiyoruz ancak onun da Snapdragon805'ten pek geri kalır yanı olmadığını söylüyorlar. Note 3 ya da S4'teki Exynos ile karıştırmayın adamlar onu da geliştirmiş.
Gelelim ekran-cpu-gpu üçlüsüne. Demişsin ki Z3'te FullHD ekran olduğu için 801AC bile olsa, Note 4'teki 2K ekranı çalıştıran 805'ten daha iyi performans verir. Öyle bir şey yok. Bunu G3'te gördük. G3, 801AC ve Adreno330 ile 2K ekranı çok da güzel çalıştırıyor. 2K ekran ile FullHD ekran arasındaki farkı da İNSAN gözüne çok da iyi gösteriyor. O yüzden SD805 işlemci ve Adreno420 grafik ile Note 4, Z3'ten 1 tık geride değil en az 2 tık öndedir.
Pil konusunda Note 4, 2K ekran taşımasına ve Note 3 ile aynı bataryaya sahip olmasına rağmen, FullHD ekranlı Note 3'ten daha uzun süre kullanım vaadediyor. Güçlü ve düşük enerji tüketen işlemci, 2K ekranın bataryaya olan yükünü hafifletiyor. Yani 2K ekran donanıma göre FullHD gibi çalışıyor. Ancak ben Z3'ün de Note 4'ün de hâlâ bir G2 olabildiğini sanmıyorum. İkisi de hemen hemen aynı süreleri verecektir.
Note 4'ün metal çerçeveleri gayet sağlam. Z3'ün cam kasası çizilmez, kırılmaz değil. Note 4'ün plastik arka kapağı daha esnek, çizilmeye ve darbelere daha dayanıklı. Süneklilik, rijitlikten daha iyidir.

O değil de, Samsung'u hiç sevmem. Nasıl yazı yazdıysan artık bana Samsung'u savundurttun ya sana da helal olsun.
 
Aynen bende Samsung'u sevmem ama insan böyle haksızlıklara da sessiz kalamıyor.
 
Sony manyakları yüzünden forumu bırakacağım neredeyse. Bence Recep abinin ceya forum yetkililerinin bir uyarması lazım.

Taraf tutan birisi makale yazmaz. Taraf tutup kıyaslama yazısı yazan birisinin yazısını kimse okumaz, kıyaslama ile ilgili yazı yazan birisi eğer bir tarafı üstün göstermek için yazıyorsa kimse o makaleyi boşuna okumasın.

O kadar uğraştım yazdım kimse okumamış demişsin, debebi bu olabilir.

Güzel telefon ama abartmayın yani benim başından beri demek istediğim bu, göklere çıkarılacak ne yapmış bu Sony?

Sony'nin 1080p açıklamasına gelecek olursak, Recep abi Facebook'tan yorumladı.

"Bugün böyle bahaneler üretilir, yarın bakarsınız aynı kişi 2K'yı övüyordur"
 
Son düzenleme:
Yazının sonunu anlayamadım, sanırım bağlayamamışsın


"S4, S5'ten çok daha güzel Note 3' te Note 4'ten."
 
Abi nasıl 8 inç ve altında 2k ile 1080p'nin farkı anlaşılmaz. Basbayağı ben G3'ün ekranının 1080p'lerden daha iyi olduğunu görebiliyorum.
Bunu ben söylemiyorum. Technopat sayfasında bile bu konu var. Lütfen biraz araştırın.
 
Madem Sony savunmasından gidiyorsun öyle devam edelim. Sony gözün en fazla 295 ppi algıladığını söylüyor peki söyler misin neden 5' ekranda 1080p çözünürlük var 441 ppi yoğunluğa ne gerek var zaten göz algılamıyor.
 
İnsan yazılana değil, gözüyle gördüğüne inanır.
Sony gibi büyük bir şirket bir araştırma yapmış değil mi kafalarına göre uydurup birşeyler yazmamış. Ayrıca zevkler ve renkler tartışılmaz. Sadece hala gereksiz bir özellik olduğunu düşünüyorum tüm sorun bu.
 
Bak kardeşim. Sony'nin ne araştırdığı, ne dediği önemli değil. Kaldı ki adamlar bu teknolojiyi kullanmamalarına bir kılıf uydurmuşlar. Yani söyledikleri araştırma sonucu değil. Tamamen reklam. FullHD ile 2K ekranı yan yana koyunca 2K'nın üstünlüğü kabak gibi belli oluyor. Ben gördüğüme göre demekki o farkı insan gözü ayırt edebiliyor.. Sonuçta insan üstü gözlere sahip değilim. Hatta 1.75 miyop gözlük kullanıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…