Xperia Z3 VS Note 4

Aslında 4K umrumda bile değil.
Sadece diğer firmalar yapınca geri kalmamak içn mecbur kalıyorlar.
Acemi kullanıcılar 4K çekimi bir artı özellik olarak görüyor. Mesele orada yani.
2K ile FullHD arasında ki fps farkını merak ediyorsan git bilgisayarda (Tabii ki 2K monitörün varsa.)ilk önce 2K, sonra FullHD oyun aç sonra gel buraya.

4K video'da geri kalmamak için mecbur kaldılar da 2K ekranda niye mecbur kalmadılar? Yoksa biz bunları biraz da Z3'le sömürelim 2K ekranı Z4'e koyarız mı dediler acaba?
4K çekim sadece evinde 4K tv olanlara yarar. Ben de G2'ye 4K video çekimi flashlayabiliyorum. Dakikalarca 4K video çekebiliyorum ama evde 4K tv olmayınca bir anlamı olmuyor fazla yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyor. 2K ekran, 4K video'dan daha gerekli sayılabilir hatta, öyle söyleyeyim ben sana.

Adam diyor ki madem 2K ekranı gereksiz görüyor Sony o zaman neden hiçbirimizde 4K Tv yokken 4k video özelliği koyup neredeyse tüm reklamını bu 4K video özelliği üzerine yapıyor. Sen de alıntı yapıp adamın sözünü kulağın öbür ucundan tutup söylüyorsun..

Yav tamam da yazdıklarımı tam okuyarak yorum yapın.
Dediğim gibi şuan 2K ve 4K tamamen gereksiz. Sony mecbur kaldı 4k koymaya neden derseniz adam bakıyor bunun 4k çekimi var bu bundan daha iyidir diyor.
Bir mesajımı daha dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum ''Apple gibi Sony de tükürdüğünü yalayacak.''

Tamam ben de "Note 4'ün 2K ekranı var, Z3'ün yok. Note 4 Z3'e bin basar" diyorum. Hadi 2K ekranın da gereksiz olduğunu söyle.

Tamam LG'de 2K ekranı koydu adam bakıyor, he bu ekran daha iyi diyor bunu alıyor eğer pazarlama taktiği buysa.

Evet yalamanın vakti gelmiş ;
Sony, Xperia Z3 modeli tablet ve telefonları duyuralı henüz sadece birkaç gün oldu ancak bu, şirket içinden sızan bilgileri durduramadı. Şimdi de şirketin sonraki nesil olan Xperia Z4için Quad HD ekran hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Quad HD ekranlar, 720p çözünürlüğün dört katı anlamına geliyor. Yani aslında ismindeki dört nedeniyle 4K ile karıştırılsa da, 2K çözünürlüğü işaret ediyorlar. Bu da, 2.560 × 1.440 piksel çözünürlüğe denk geliyor.

Böylece Sony'nin sonraki nesil telefonlarında 2K çözünürlük kullanmaya başlayacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Şu an piyasada bu çözünürlüğü destekleyen LG G3 var; Galaxy Note 4 de aynı çözünürlükle piyasaya çıkıyor. 4K için ise birkaç yıl daha beklememiz gerekebilir.
-Chip-

Bence çok taraflısın.

Neden taraflısın?
Madde madde yazayım diyecem fakat yazamam. Ortaya karışık yazıyorum.
Samsung sp805 ile 2k ekranda sony ile aynı performansı veriyor diyorsun. O zaman sony alın diyorsun.
2 k ekran fazla güç harcar buna katılıyorum fakat 2k ekran g3 gibi gpu su düşük telefonda fazla güç harcar. Sd805 ise zaten 2k ekran için üretilmiş bir işlemci. Yani yorulmuyor. Testler yanlıştır yalandır veya doğrudur ben bilemem lakin samsungun kullandığı exynos 5533 Sd805 den testlerde daha iyi sonuç alıyor. Yani note 4 sony den bu bakımdan üstün. Bir kere bu meselede anlaşalım.
Senin dediğin şu bu araba 330 beygir bu araba 420 beygir. İkisi de 5 litre yakıt yakıyo. Ne gerek var 420 beygirlik arabaya. Biz 330 beygirle yetiniriz.
Demek istediğim açık sanırım. Daha fazla güç isteyen bir ekranla az güç isteyen bir ekranı aynı performansta çalıştırabilme şansımız varmış madem neden daha kötüsünü alalım?
Ben sony xperia sp kullanıcısıyım. Ama sen taraflı birisin.
Pil konusuna gelirsek Z3 9.29 saatlik Note4 8.43 saatlik süre yapmış. Paneller kişiseldir göze hitap edeni kişi kendi belirler evet.
Su geçirmezlik olayınaysa asla güvenmiyorum. Çok arkadaşım var kapakları kapatıp havuza sokup da telefonu su alan. Servise yolluyorlar su kapaktan girmemiş olsa da servis kullanıcı hatası diyor. İşe bak.
Arayüz de sony çok sade. Ben htc one x ten geçtim sp ye. Aşırı sade geldi. Ama sp daha çok kasıyor mesela. Ben açıkcası z3 almayı düşünüyordum. Bursa gibi bir büyük şehirde Sony smartphonelara bakan bir servis yok lanet olsun ki! Note 4 e bakmaya başladım. Batarya testlerini bekliyordum. Sonunda geldi. Note 4 beni mutlu eder diye düşünüyorum.
Herkesi tuttuğu kendine arkadaş. Benim telefonum elektrik kaçırıyor ama ben servise yollayamıyorum. Yoksa sony benim için ilk tercihtir hep.

Baya karman çorman yazdım. Velhasıl kelam 64 bit destekli exynos 5533 işlemcili 8 çekirdeği beraber çalışabilen ve ayrıca mali bilmem kaçtı bilen yazsın tam oyun canavarı bir telefon samsung. Şuan testleri mevcut. cpu ve gpu açısından Sd805 e deyim yerindeyse koyup geçiyor dediğim işlemci ve mali zımbırtısı.
Diğer dediklerin doğru. Z3ün kamerası iyi bataryası iyi malzemesi iyi. Ama ben açıkcası z3 alıp 6 ay sonra z4ü görüp kahrolmak da istemem. Z2 1600lere kadar düştü, 2300den girmişti. Esen kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…