Xperia Z5 vs iPhone 6 Plus / 6S

Şiddetle Z5 öneriyorum! Fakat paranız varsa üstüne birazdaha koyun ve premiumunu alın. Öncelikle Z5'in yeniliklerine bakalım. Z5 artık daha yeni ve daha stabil bir android temasıyla geliyor. İşlemcisi SD 810 8 çekirdekli bir işlemci. Piyasadaki çoğu amiral gemisiyle aynı işlemciye sahip. Kamerasında ve kamera arayüzünde ciddi iyileştirmeler var fakat yine çokca güncelleştirme alması gerekiyor kamera açısından. Ram'ı aynı kalmış fakat LDDR 4 ile gelmiş. Gpu'su SD 810 olduğu için Adreno 430 ile geliyor. Şarj konusunda değişiklik olarak hızlı şarj özelliği gelmiş fakat batarya küçük bir miktar azaltılmış ki Sony batarya konusunda çok cömert bi firmaydı. Son olarak bana göre Sony Xperia Z5 şuan piyasanın en iyi tasarımına sahip telefonu. Özellikle sarı ve yeşil renklerini tercih ederseniz asla pişman olmayacaksınız.Z5 Premium ise Z5'den farklı olarak ekranı 4k! Batarya kısmında Sony bu modelde cömert davranmış fakat 4k ekran o bataryayla nekadar gider bilmiyorum. Ayrıca ekranı şuan piyasadaki en keskin, renkleri en canlı ekrana sahip. Eğer ekran büyüklüğüne önem veriyor daha şık görünmesini istiyorsanız Z5 Premium sizi memnun edecektir. Eğer diyorsanız ki aradaki farkı vermek istemiyorum 4k ekranı olsa ne olur derseniz Z5 sizi fazlasıyla memnun edecektir.
İphone'ye gelelim İphoneler seni en az 2-3 yıl idare eder yani uzun uzun kullanırsın. Fakat ben İOS'u sevmediğimden ve bataryasından dolayı hiç bi zaman İOS tercih etmedim. 1 kere tercih ettim pişman oldum fakat İphone güncelleme konusunda çok iyi ayrıca servisi'de çok yardımcı oluyor.Sonuçta seçim sizin size kalmış! :)
 
@zapikus
araştırdım o telefonu da ama pek hoşuma gitmedi.
@Silinen üye
Yardımın içim teşekkürler. Tam arada kaldığım özelliklerden bahsetmişsin o kadar yazmışsın ama ben hala arada kalmış durumdayım. :) Şuan İPhone 5 kullanıyorum İOS çok hoşuma gidiyor. Ama batarya berbat ötesi. Z5'te ise tasarım gayet güzel sadece ses açma kapama tuşları çok kötü bir yere konumlandırılmış. Telefon çıksında hemen belli olur İPhone mu Xperia mı ? :)
 
Z5 tercih etmeyiniz. Adamlar S810'u ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyuor fiyatıda 2500 den yukarı yapıyor. İlk S810'u kullanan telefonlardan biri LG G Flex 2'ydi. Şu an fiyatı 1300 TL. Sony'nin Z5 ailesinde yaptığı insan kazıklamaktan başka bir şey değil. (Malzeme kalitesi elbette daha iyi ama fiyatı 2 katına çıkaracak bir durum söz konusu değil.)

Lg G Flex 2 16 GB Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
 
Z5 tercih etmeyiniz. Adamlar S810'u ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyuor fiyatıda 2500 den yukarı yapıyor. İlk S810'u kullanan telefonlardan biri LG G Flex 2'ydi. Şu an fiyatı 1300 TL. Sony'nin Z5 ailesinde yaptığı insan kazıklamaktan başka bir şey değil. (Malzeme kalitesi elbette daha iyi ama fiyatı 2 katına çıkaracak bir durum söz konusu değil.)

Lg G Flex 2 16 GB Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
Bence yanılıyorsunuz Sony Z3+'ta kullandığı işlemciyle aynı olabilir ama Sony bu işlemciyi yeniden yapılandırarak farklı bir sonuç elde etmiş, sonuçta güçlü telefonların hepsi ısınır az veya çok, elektrik içinden geçtiği sürece ısınacaktır, siz ön yargılı davranıyorsunuz.
Emin olun kazıklama konusunda Android cihaz üreticiler içinde en sonda gelen firma diyebiliriz.
Adamlar şuan 0.03 hızında odaklama yapabilen bir kamera yapmış ve kamerayı sonunda o Sony'den beklenen kamerayı yapmışlar. Fiyatı LG Flex 2 ile kıyaslıyorsunuz o kamera LG yok sanırım ve amiral gemisi değil dediğiniz telefon. Sony gibi o beklenen patlamayı yapan bir firmanın cihazına daha incelemeden ısınıyor diyemezsiniz, konunun sorusuna gelirsek, ben Z5 öneriyorum.
 
Sony, Z5 modelinde işlemcinin ısınmasını önlemek için ısı boruları döşemiş, bekleyip göreceğiz. Ayrıca işlemciyi yapılandıramaz işlemciyi üreten Sony değil, işlemcinin frekans hızını da düşürmüş olabilir. O fiyata NOTE 5 ve S6 almak daha iyi olur.
 
Sony bu işlemciyi yeniden yapılandırarak farklı bir sonuç elde etmiş, sonuçta güçlü telefonların hepsi ısınır az veya çok, elektrik içinden geçtiği sürece ısınacaktır, siz ön yargılı davranıyorsunuz.

Ben ısınıyor demedimki. Benim ordaki ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlardan kastım küçük farklılıklar yapıp sanki daha üst model işlemciymiş gibi tanıtmalarıydı. LG G Flex 2 ile Z5'i karşılaştırmaya çalışmıyorum. Onu sadece fiyat ve verdiği performans açısınden bir örnek teşkil etmesi için oraya attım. İlk model S810 ile daha sonra geliştirlen S810 arasıda hiç fark yok demiyorum, elbette fark var. Fakat bu, cihazı o fiyata çıkaracak büyüklükte bir fark değil.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı