XPG Battlecruiser sıvı soğutucu ve RAM uyumu

Makaleler
6
Yer
Bursa
Bu konuyu XPG Battlecruiser ile 360 mm sıvı soğutucu kullanmak isteyen arkadaşlar için açıyorum, yaşadığım sıkıntı sizlerin de başına gelsin istemem.

Öncelikle XPG Battlecruiser'ın radyatör desteğine bakalım:

1632597792260.png

Görüldüğü üzere resmi sitesinde öne ve üste 360 mm'lik sıvı soğutucu desteklediği yazılmış, ama kullandığınız RAM büyükse üst tarafa 360 mm'lik sıvı soğutucu montajlayamıyorsunuz maalesef.

Sebebi ise şu, XPG Battlecruiser'ın üst tarafında sıvı soğutucu veya fan takmanız için bir yapı geliyor. 120/240 mm'lik sıvı soğutucu takacaksanız bu yapıyı ters çevirip iç kısmı kasaya bakacak şekilde ayarlıyorsunuz. Arada oluşan boşluk sayesinde radyatör kalın olsa bile RAM'lere çarpmıyor.

1632598980680.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ancak 360 mm'lik sıvı soğutucular ile bunu yapamıyorsunuz, çünkü o yapının içe bakan kısmı 360 mm'lik radyatörlerin sığabileceği kadar geniş değil.

1632599331021.png

Görüntüdeki soğutucu SilverStone PF360.

Bu durumda iki seçeneğiniz var. Ya sıvı soğutucuyu öne takacaksınız, ya da ızgarayı düz biçimde kullanıp üste takacaksınız.

Öne takmak istiyorsanız boruların alttan gelmesi gerekiyormuş, @BerkayZ87 bu şekilde daha sağlıklı olacağını söyledi.

O zaman da şu yapıyı sökmek zorunda kalıyorsunuz.

1632599854955.png

Ama bu sefer borular yüzünden ekran kartını takamayabilirsiniz, ayrıca o yapıyı sökünce kablolar çok çirkin duruyor. Bu durumda boruları üstten vermek isteyebilirsiniz, bu sefer de sıvı soğutucunun ömrü kısalıyormuş ve ses yapabiliyormuş.

Son çare aparatı düz kullanıp, sıvı soğutucuyu içe bakacak şekilde montajlamak. Yani şu şekilde:

1632600514029.png

Videodaki XPG D50 RAM'ler 43.9mm yüksekliğe sahip, RAM'lere çarpmadan üste 360 mm'lik bir sıvı soğutucu montajlayabiliyorlar.

Ama RAM'ler fazla büyük olursa bunu yapamıyorsunuz.

Ben Corsair Vengeance RGB Pro RAM (51mm) ile üste SilverStone PF360 takmaya çalıştım, ama yapamadım. RAM'ler engel oluyordu.

1632600962032.png

Sonrasında mecburen Vengeance RGB Pro'yu sattım, G.Skill Trident Z Neo (44mm) aldım.

Önce bir hata yapıp boruları soldan verdim, dolayısıyla egzoz fanı takamadım.

battlecruiser.PNG

Dün gece son kez çıkartıp taktım, ve sonuç bu:

battlecruiser2.jpg

Ek olarak, kasanın kablolaması iyi değil.

Kısacası, XPG Battlecruiser ile 360 mm'lik bir sıvı soğutucu kullanmayı düşünüyorsanız RAM boyutunuza dikkat edin. Yoksa sıkıntı yaşarsınız.

Öncelikler bu konuyu açtığın için sana çok teşekkür ediyorum neden dersen bende XPG Battlecruiser kasa kullanıyorum sıvı soğutucu olarak Corsair iCUE H150i Elite kullanmaktayım elimde XPG Spectrix D50 vardı sığıyor du burada şanslıyımdım maalesef şu anki sorunum anakartım ASUS ROG STRIX B550 Xe Gaming RAM uyumsuz kullanamıyordum şu an RAM'ı sattım sen bu konuyu açınca G.Skill Trident RAM bakıyordum bende yeni konu açmıştım G.Skill Trident Z Corsair iCUE H150i Elite soğutucusuna çarpar mı diye sen bu RAM'ı yazınca içim rahatladı tekrar sana teşekkür ederim kardeşim 🤣🤣 beni bir dertten kurtardın.

IMG_20210929_232853.jpg

IMG_20210929_233114.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı