XPG D41 RAM için CL değeri nasıl olmalıdır?

@the Prodigy sanırım şu an test ediyor hocam rehberinizdeki tüm her şeyi yaptım.

Bu testi yaptıktan sonra sabah devam edebiliriz. Ben de 4133 CL16 tutturmaya çalışıyorum ama hâlâ yapamadım.

Pekala hocam siz nasıl isterseniz sizi bu kadar yordum mahcup oldum vallahi çok teşekkür ederim tekrardan yarın CL15 için deneriz.

Bu testi yaptıktan sonra sabah devam edebiliriz. Ben de 4133 CL16 tutturmaya çalışıyorum ama hâlâ yapamadım.

Sorunsuz görünüyor, tekrardan teşekkür edip iyi geceler diliyorum hocam size.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    18,8 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    274,6 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
@the Prodigy sanırım şu an test ediyor hocam rehberinizdeki tüm her şeyi yaptım.

Pekala hocam siz nasıl isterseniz sizi bu kadar yordum mahcup oldum vallahi çok teşekkür ederim tekrardan yarın CL15 için deneriz.

Sorunsuz görünüyor, tekrardan teşekkür edip iyi geceler diliyorum hocam size.
Sorun gözükmüyor. İyi geceler.

Sorun gözükmüyor. İyi geceler.

Günaydın hocam, CL 15 ile memtest testi yapınca herhangi bir hata ile karşılaşmadım, ramler CL15 1,3800v'da da sorunsuz. Müsait olunca CL14 için hangi değerleri önerirsiniz bir de hocam yakmayız değil mi RAM'leri XD @the Prodigy

Son düzenleme:
Günaydın hocam, CL 15 ile memtest testi yapınca herhangi bir hata ile karşılaşmadım, ramler CL15 1,3800v'da da sorunsuz. Müsait olunca CL14 için hangi değerleri önerirsiniz bir de hocam yakmayız değil mi RAM'leri XD @the Prodigy

Dediğim gibi IC günlük 1.60V'a kadar kaldırır. Yüksek voltajda TestMem5 yaparken 10. dakikaya doğru RAM'leri ufaktan elleyin. Elinizi çektirecek kadar sıcak değilse sorun yoktur. Öyleyse az voltaj düşürün.

Sizinle frekans yükseltmediğimiz ve sadece Primary'lerle oynadığımız için voltajı sadece CL düşürürken verin. DJR'da RCD, RP, RAS voltaj yemiyor. RP düşürmek için RAS'ı düşebildiğiniz(22 civarlarına) düşüp RP'yi düştüğü minimum değere düşürün. RCD için bildiğim/bilinen bir yöntem yok. TestMem5'de hata vermeyen en düşük değere düşürebilirsiniz.

Dediğim gibi ıc günlük 1.60V'a kadar kaldırır. Yüksek voltajda testmem5 yaparken 10. dakikaya doğru RAM'leri ufaktan elleyin. Elinizi çektirecek kadar sıcak değilse sorun yoktur. Öyleyse az voltaj düşürün.

Sizinle frekans yükseltmediğimiz ve sadece Primary'lerle oynadığımız için voltajı sadece CL düşürürken verin. DJR'da rcd, RP, ras voltaj yemiyor. RP düşürmek için Ras'ı düşebildiğiniz(22 civarlarına) düşüp RP'yi düştüğü minimum değere düşürün. Rcd için bildiğim/bilinen bir yöntem yok. Testmem5'te hata vermeyen en düşük değere düşürebilirsiniz.

Anladım hocam bence 3200 MHz CL15 oldukça tatmin edici herne kadar RAM'lerden çıkan çipler OC için biçilmiş kaftan olmuş olsa da çok da yormayalım CL15 oldukça iyidir bence heleki CL19'dan sonra ilaç gibi geldi. Tekrardan sağ olun geceki yardımınız için yemin ederim çok yardımcı oldunuz benim hayatta kafam basmazdı 🙃

Dosya Ekleri

• ram overclock..png
    ram overclock..png
    60 KB · Görüntüleme: 32

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı