XPG Gammix CL16 RAM CPU-Z'de CL19 olarak görünüyor

Soap1907

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce bir sistem toplamıştım. Bu sistemi alırken 2 tane 8 GB Adata XPG Gammix D30 3000 MHz CL16 DDR4 RAM'lerden almıştım. Bu süre zarfında bakmayı ihmal ettiğim CPU-Z'ye baktığımda çalıştığı değerin CL19 olduğunu görüyorum yanlış bilmiyorsam (görsel olarak ekledim). İşlemcimden dolayı 2666 MHz'de çalıştığını biliyorum. Ancak CL değerinin neden yüksek olduğunu ve bunu düşürmek için BIOS'tan bir şeyler yapabilip yapamayacağımı sormak istedim. Teşekkürler herkese. Sistem ve görseller:

Intel i3 10100F.
MSI B460M-A PRO.
Sapphire Pulse Radeon RX 5500 XT SF 4 GB.
2X Adata XPG Gammix D30 8 GB DDR4 3000 MHz RAM.
Samsung 860 EVO 500 GB SSD.
Seagate 1 TB 5400 RPM HDD.
Zalman ZM600LX-II 600W PSU.

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png

BIOS'tan XMP açtınız mı ki? Ek olarak neden 2-4 olarak takmadınız? Anakart üreticileri genellikle 2-4 slotlarına takmayı öneriyor.

XMP hatırladığım kadarıyla MHz arttırırken CL değerini de arttırıyor. BIOS'tan XMP modu açıksa kapatıp tekrar deneyebilirsiniz.

XMP hatırladığım kadarıyla MHz arttırırken CL değerini de arttırıyor. BIOS'tan XMP modu açıksa kapatıp tekrar deneyebilirsiniz.
Bir göz atayım hocam. Teşekkürler.
XMP modu kapalıymış hocam. OC menüsündeymiş bilmiyordum, biraz kurcalayınca buldum. Onu açtım, RAM frekansını otomatikte bıraktım. "Memory TRY IT!" gibi bir seçenek vardı, oradan 2666 MHz, CL16 seçeneğini seçince oldu. Teşekkür ederim tekrar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı