XPG Gammix D10 ve Gammix D30 Dual channel olmuş mudur?

Yok hocam olmuş 2x64 bit gösteriyor RAM'leriniz Dual channel olarak 2666 MHz değerinde çalışıyor. CPU Z'nin yeni sürümünde böyle gösteriliyor artık. Ama illa içim rahat etsin orada Dual yazsın istiyorsanız CPU Z 1.99 sürümünü indirebilirsiniz.

Siz oldu diyorsanız önemli değil, sevindim vallahi ne yalan söyleyeyim :D. MHz arttırmak gibi bir olay var mı sizce ya da gerek vvar mı arttırmaya?

Siz oldu diyorsanız önemli değil, sevindim vallahi ne yalan söyleyeyim :D. MHz arttırmak gibi bir olay var mı sizce ya da gerek vvar mı arttırmaya?
Hocam Mhz arttırma önemlidir tabi ki. Anakartınızda XMP desteği varsa ki muhtemelen vardır. Fazla uğraş gerektirmeden XMP profili açıp Ramlerinizden tam performans alabilirsiniz. Ramlerinizden biri 3200 Mhz diğeri 3000 Mhz o yüzden sistem Ramleri düşük olanın Mhz değerine göre otomatik ayarlıyor. Yani o yüzden zorlamak istemiyorum diyorsanız XMP profili açıp direkt 3000 Mhz değerine ayarlayabilirsiniz. Ama biraz üsteleyip 3200 Mhz değerlerine çıkabilirsiniz eğer ki Ramlerinizin çip setleri iyiyse ki benim Ramlerde adata marka sizinkiyle aynı durum biri 3000 diğeri 3200 Mhz ben biraz üsteleyip 3200 Mhz değerinde çalıştırıyorum şuan Ramlerimi dilerseniz sizde yapabilirsiniz. Gayet basit bir işlem bios'u açın Overclock sekmesine gelin XMP ayarını aktif edin eğer 3000 Mhz ayarını yapacaksanız DRAM Frequency kısmını 3000 Mhz ayarını çekin. Eğer dediğim gibi biraz üstlere çıkmak isterseniz yine XMP ile çıkabilirsiniz.

Hocam MHz arttırma önemlidir tabii ki. Anakartınızda XMP desteği varsa ki muhtemelen vardır. Fazla uğraş gerektirmeden XMP profili açıp ramlerinizden tam performans alabilirsiniz. Ramlerinizden biri 3200 MHz diğeri 3000 MHz o yüzden sistem RAM'leri düşük olanın MHz değerine göre otomatik ayarlıyor. Yani o yüzden zorlamak istemiyorum diyorsanız XMP profili açıp direkt 3000 MHz değerine ayarlayabilirsiniz. Ama biraz üsteleyip 3200 MHz değerlerine çıkabilirsiniz eğer ki ramlerinizin çip setleri iyiyse ki benim RAM'lerde Adata marka sizinkiyle aynı durum biri 3000 diğeri 3200 MHz ben biraz üsteleyip 3200 MHz değerinde çalıştırıyorum şu an RAM'lerimi dilerseniz sizde yapabilirsiniz. Gayet basit bir işlem BIOS'u açın overclock sekmesine gelin XMP ayarını aktif edin eğer 3000 MHz ayarını yapacaksanız DRAM Frequency kısmını 3000 MHz ayarını çekin. Eğer dediğim gibi biraz üstlere çıkmak isterseniz yine XMP ile çıkabilirsiniz.

Cevaplar için sağ ol hocam cidden çok yardımcı oldun. Şimdi gidip biraz oyunda test edeyim şu ramleri :D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı