XPG GAMMIX D30 3200MHz RAM'ler 2667 MHz'de çalışıyor

Fikrisngl

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
RAM
8 GB x 2 XPG Gammix D30 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
500 GB WD SSD
Ekran kartı
MSI RX 570 OC Version
Anakart
A320M PRO-E
İşlemci
AMD R3 2200G
Eski RAM'im 2400MHz'di fakat XMP vs. açtığımda 2800MHz kullanabiliyordum fakat bu RAM'lerde ne yaparsam yapayım 2667 MHz'de çalışıyor. Sorun nedir?

Hocam resmi sitede 3200 MHz desteklediğini belirtmiş.
İsterseniz BIOS load default yapıp sonra XMP açın?

Resmi sitede işlemci 2933 MHz deniyor ama o kadar etkisi olur mu ki? Bilemedim şimdi

Anakartında işlemcin de 2933MHz destekliyor. Yani 2666MHz'nin üstüne çıkamazsınız.

Anakartında işlemcin de 2933MHz destekliyor. Yani 2666MHz'nin üstüne çıkamazsınız.

İşlemcim maksimum 3200 MHz, anakartım 4400 MHz "destekliyordu", 4533 MHz çalıştırdım. Maksimum bu kadar destekliyor diye bir şey yok. Silikon kalitesi gibi anakarttan anakarta, işlemciden işlemciye değişiyor.

İşlemcim maksimum 3200 MHz, anakartım 4400 MHz "destekliyordu", 4533 MHz çalıştırdım. Maksimum bu kadar destekliyor diye bir şey yok. Silikon kalitesi gibi anakarttan anakarta, işlemciden işlemciye değişiyor.

Sen şimdi silikon kalitesi, işlemci destek frekansı gibi gereksiz şeyler vs yazarsam buraya parmaklar boşa yorulmuş olur. İşlemci frekans desteği neyse, onun üstüne çıksanda, yine işlemcinin kodlayabileceği frekans geçerlidir.
Bu kural hiçbir şekilde değişmez. Donanımsal olarak işlemcinin desteklemediği frekansları ayarlamak bir şey değiştirmez dostum. Beğenmeme işareti koymakla olmuyor bu işler.

Bellek kontrolcüsüne veya IF'ye sen bu frekansın üstünde çalışmayacaksın denmiyor. Ryzen'de SOC voltajı vererek daha yüksek frekanslara çıkabilmek mümkün.

Hâlâ gelmiş desteklemediği frekans diyorsun. 7600X için de 5200 MHz yazılmış fakat 6000 MHz kullanıyorlar ve gayet de fark oluyor. Kağıt üzerindeki her bilgiye tapacaksak işimiz zor. Kendi sistemimde de gayet fark oluyor. Bir şey değişmezmiş...

Intel kullanan biri olarak ve AMD geçmiş biri olarak söylüyorum RAM o.c işi AMD de daha stabil kolay ve işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…