XPG Gammix D30 diye türü

halogong

Megapat
Daha fazla  
RAM için overclock yapmayla uğraşıyorum. b-diye olanlar iyi diye gördüm. Benimkine baktığımda ise diye ile ilgili bir bilgi yok. Micron çipli olan RAM'lerden kullanan var mı? Memnun musunuz? OC yapmaya müsait midir?

Ram bilgileri

Ram sitesi

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız ram hakkında, bilgim çok az ama Micron çip modüllü bellek olarak: Crucial Ballistix Sport LT Gray 3000MHz CL15 kullanıyorum (Araştırarak almıştım, bu ramlerim OC potansiyeli mükemmel seviyede).

Şuanda 3733MHz 15-19-11-11-21 1.37V ta çalıştırıyorum (Voltajı dahada az olabilir)

1.36v 3600Mhz çalışıyor şu an. Fakat gecikme değeriyle oynayınca açılmıyor sistem. 20-25-25 çalışıyor 😅

3600mhz 20-25 mi yoksa 3200mhz 16-17 mi? Hangisi daya iyi?=

Son düzenleme:
Tabiki de gecikme değerlerini ne kadar düşürüp stabil tutabilirseniz o kadar iyi olur (Soldan 1. ve 2. değeri düşürebildiğiniz taktirde performans artışı gözlenecektir. Diğerleri fazla etkilemez ama düşürebildiğiniz ölçüde performans artar).
Değerler ile tek tek oynamalısınız, 1.45V tan başlayıp gecikmeleri tek tek düşürmeniz gerek. B-die olması daha iyi olur tabiki ama şahsi fikrimi soracak olursan, ramden rame değişiyor. Hatırladığım kadarı ile bir forumdaşımın B-die çipli ramleri vardı ama benim Micron çipli belleklerimle yakaladığım değere yaklaşamadı bile (Tabi tecrübede ister).
Konumu dikkatli okursan nasıl yapıldığı hakkında veya ne kadar düşürebileceğini az çok kestirebilirsin, buyur: 3600MHz CL16 RAM vs 3200MHz CL16 RAM - Technopat Sosyal

Belleklerimi aldığım vakit, @Vorplody forumdaşımın yardımcı olması ile OC işine giriştim. 40-50 Tane farklı CL değerlerini not alıp sırası ile girdim. Biraz uğraştırıyor ama 3000MHz ram alıpta 3800MHz de kullanmamak olmaz. Kaymağını yemek gerek.

Son düzenleme:
1. 45v çok değil mi? 1.35 verince bile şüpheleniyorum.

İşlemci içindeki kontrolcünün voltajı 0.925'ti. 1.0v yapınca daha stabil çalışmaya başladı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı