Çözüldü XPG Lancer RAM'de EXPO açıkken NFS Unbound çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

beytulaga1500

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bende XPG Lancer marka RAM var 1x16. NFS Unbound oynarken EXPO açıkken 2.2 kullanımda sistem ve oyun kilitlendi. Sistem kendimi yeniden başlattı. EXPO'yu kapattım düzeldi. Acaba RAM yetmiyor mu, bir tane daha mı almam gerekiyor?

Çözüm
Anladım markayı söyleyeyim size anakart Gigabyte B650 Gaming X AX V2.

RAM'in kodu AX5U6400C3216g.

Görseli bu.
İşlemcin 8xxx veya 9xxx serisi ise AX5U6400C3216G-DclarkBK uyumlu, o zaman Memtest86 yapman gerek. Forumu ara, program ve nasıl yapılacağı anlatılıyor. EXPO kapalıyken yap, hata çıkarsa RAM değişir.

7xxx serisi ise, ya işlemci değişeceksin ya da RAM.

Geçmiş olsun.
Merhaba arkadaşlar, bende XPG Lancer marka RAM var 1x16. NFS Unbound oynarken EXPO açıkken 2.2 kullanımda sistem ve oyun kilitlendi. Sistem kendimi yeniden başlattı. EXPO'yu kapattım düzeldi. Acaba RAM yetmiyor mu, bir tane daha mı almam gerekiyor?
Anakart marka modelinin sitesine gidip XPG RAM'inin uyuymluluğuna bak EXPO ile çalışıyor mu.
Çalışıyorsa Memtest86 yap RAM düzgün mü - EXPO kapalı yapılır test,
Bu ikisi tamamsa, oyunun kırık olması bir problem olabilir veya grafikleri düşürüp deneyebilirsin. Grafikler düşükteyse evet RAM yetmiyor diyebilirsin.

Anakart marka modelinin sitesine gidip XPG RAM'inin uyuymluluğuna bak EXPO ile çalışıyor mu?
Çalışıyorsa MemTest86 yap RAM düzgün mü - EXPO kapalı yapılır test,
Bu ikisi tamamsa, oyunun kırık olması bir problem olabilir veya grafikleri düşürüp deneyebilirsin. Grafikler düşükteyse evet RAM yetmiyor diyebilirsin.

Oyunu Epic Games'ten aldım işte grafik full de EXPO açıkken 2.2 kullanılabilir dedi şimdi okuldan geldim bakacak şimdi uyumluluğuna.

Oyunu Epic Games'ten aldım işte grafik full de EXPO açıkken 2.2 kullanılabilir dedi şimdi okuldan geldim bakacak şimdi uyumluluğuna.

İste baktım bulamadım ama RAM'in kutusunda EXPO destekliyor diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

İste baktım bulamadım ama RAM'in kutusunda EXPO destekliyor diyor.
Anakart marka modelin ve RAM'in tüm kodunu yazmadığın için ben de kontrol edip bakamıyorum ama madem sen bakmışsın; anakart ve işlemci ile uyumlu değilse RAM'in kutusunda istediği kadar EXPO yazabilir, çöker, EXPO açıkken düzgün çalışmaz.

Anakart marka modelin ve RAM'in tüm kodunu yazmadığın için ben de kontrol edip bakamıyorum ama madem sen bakmışsın; anakart ve işlemci ile uyumlu değilse RAM'in kutusunda istediği kadar EXPO yazabilir, çöker, EXPO açıkken düzgün çalışmaz.

Görseli bu.

Dosya Ekleri

• IMG-20251107-WA0002.jpg
    IMG-20251107-WA0002.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 3

Görseli bu.
İşlemcin 8xxx veya 9xxx serisi ise AX5U6400C3216G-DclarkBK uyumlu, o zaman Memtest86 yapman gerek. Forumu ara, program ve nasıl yapılacağı anlatılıyor. EXPO kapalıyken yap, hata çıkarsa RAM değişir.

Geçmiş olsun.

Çözüm
İşlemcin 8xxx veya 9xxx serisi ise AX5U6400C3216g-dclarkbk uyumlu, o zaman MemTest86 yapman gerek. Forumu ara, program ve nasıl yapılacağı anlatılıyor. EXPO kapalıyken yap, hata çıkarsa RAM değişir.

Geçmiş olsun.

Ryzen 5 7600 kullanıyorum.

Aboo Ryzen 5 7600 kullanıyorum.

Galiba artık BIOS güncellemekte kurtarmaz.

Geçmiş olsun.
Yeni işlemci ya da RAM'in hayırlı olsun. Çözüldü problem. Bir daha anakart, ram ve işlemci uyumuna göz atmadan alışveriş yapma Intel AMD fark etmeksiz.

Yeni işlemci ya da RAM'in hayırlı olsun. Çözüldü problem. Bir daha anakart, RAM ve işlemci uyumuna göz atmadan alışveriş yapma Intel AMD fark etmeksiz.

Anladım teşekkür ederim napalim EXPO kapalı kullancaz artık.

Anladım teşekkür ederim napalim EXPO kapalı kullancaz artık.

Bir de BIOS guncellersem bir sıkıntı olmaz değil mi? Bayağı geride BIOS sürümüm.

Anladım teşekkür ederim napalim Expo kapalı kullancaz artık
Evet, para birikirse ya da uygun denk gelirse değişiklik yaparsın anakartına göre.

Konuyu soru olarak açmıştın, çözüldüğü için çözüm olarak işaretleyebilirsin yukarıdaki cevabımı. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı