XPG probe 650W 80p PSU sesi

freezonejr

Femtopat
Daha fazla  
XPG kasasıyla beraber gelen probe 650 watt PSU'dan videodaki gibi ses gelmekte. Stresteyken fan seslerinden pek duyulmuyor olabilir ama boştaki sesin streste biraz yükseldiğini söyleyebilirim, kasa dışından dikkat edilmedikçe bazen duyulmuyor ama normal olup olmadığı hakkında bilgisi olan var mı? Ürünü aldığım yer ve XPG servisi normal olduğunu söylemişti.

Video

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Coil whine (Bobin vızıltısı) ise normal. Güç kaynaklarının yanı sıra ekran kartlarında da karşılaşılabilen bir durum. Çok gürültülü olup rahatsız etmiyorsa bir arıza değil veya ileride arızaya sebep olabilecek bir şey değildir. Bende de msi a550bn var pc kapalıyken bile bir vızıltı sesi duyabiliyorum, videodakinden biraz daha farklı bir ses ama bence o videodaki ve sizdeki de Coil Whine'dır Coil Whine Nedir? Coil Whine'siz Ekran Kartı Var Mıdır? Zararlı mıdır?

Ve eğer yanılmıyorsam "double forward" topolojisini kullanan, ki çoğu güç kaynağı onu kullanıyor, modellerde Coil whine daha sık görülebiliyor. @Andar Han @Oreki doğru mu?

Son düzenleme:
Eğer Coil whine (Bobin vızıltısı) ise normal. Güç kaynaklarının yanı sıra ekran kartlarında da karşılaşılabilen bir durum. Çok gürültülü olup rahatsız etmiyorsa bir arıza değil veya ileride arızaya sebep olabilecek bir şey değildir. Bende de msi a550bn var pc kapalıyken bile bir vızıltı sesi duyabiliyorum, videodakinden biraz daha farklı bir ses ama bence o videodaki ve sizdeki de Coil Whine'dır Coil Whine Nedir? Coil Whine'siz Ekran Kartı Var Mıdır? Zararlı mıdır?
Cevap için teşekkürler, bende coil whine olduğunu düşünüyorum ancak cızırtı sesi yanında bi hırıltı sesi de var sanki, bu seste bobinden geliyorsa aslında rahatsız edici bir seste değil deyip kullanabilirim, ben sadece bir arıza olup olmadığını merak ediyorum açıkçası.

@freezonejr yukarıdaki videoda ben iki ses duyuyorum birisi fan/rüzgar diğeri tahminim coil whine. Ancak sizin elinizdekinde ayrıca tıkırtı gibi bir ses geliyor ve kasayı farklı pozisyonlara koyunca mesela yan yatırınca bu ses gidiyorsa fanlar bir yere çarpıyor olabilir veya belki vidaları sağlam sıkılmadığından psu titreyerek kasaya çarpıyor olabilir. Yukarıda etiketlediğim kişiler benden çok daha bilgili eğer onlar konuya ilişkin farklı yorum yazarsa onların dediklerini dinleyin. Gerçi benim elimdeki vızıldıyor adeta zzz sesi geliyor videoda sizin de dediğiniz gibi bir hırıltı var ama benim aklıma yine de coil whine'dan başka bir şey gelmiyor.

Hırıltıdan kastettiğim zaten ön planda duyulan sesti. Dediğiniz gibi fan sesi var bir de dikkatli dinlenince bir cızırtı da geliyor, coil whine sesinin cızırtı şeklinde biliyorum ama ön planda olan seste coil whine olabilir dediğiniz gibi. Fan durumundan bende şüphelendim ama fana takılan bir şey bulamadım ve kasayı farklı konumlandırdığımda ses değişmedi. Cevap için teşekkürler.

Ve eğer yanılmıyorsam "double forward" topolojisini kullanan, ki çoğu güç kaynağı onu kullanıyor, modellerde Coil whine daha sık görülebiliyor. @Andar Han @Oreki doğru mu?

Etken olabilir tabii ama buna net olarak evet diyebilmek pek de mümkün değil. Bobin yalıtılarak çözüm bulunabiliyor ya da üst seviye (misal, CWT CSZ platformu) LLC topolojisi kullanan modellerde de coil whine ile karşılaşılabiliyor. Sadece bobinin konumunun ya da montaj şeklinin bile etkili olabildiği bir durum olması da işi iyice karmaşıklaştırıyor.

Etken olabilir tabii ama buna net olarak evet diyebilmek pek de mümkün değil. Bobin yalıtılarak çözüm bulunabiliyor ya da üst seviye (misal, CWT CSZ platformu) LLC topolojisi kullanan modellerde de coil whine ile karşılaşılabiliyor. Sadece bobinin konumunun ya da montaj şeklinin bile etkili olabildiği bir durum olması da işi iyice karmaşıklaştırıyor.
Hocam cevap için teşekkürler, peki sizin videodaki ses için düşünceniz de coil whine olduğu noktasında mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı