XPG S70 Blade alınır mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Anakart
MSI H610M-E
Kendime 1TB Exceria G2 aldım, arkadaşım da yine masaüstünde kullanmak için başlıktaki modeli almak istiyor. Windows'u 2 ayrı diske bölüp Windows yanına da oyunlarını kuracak.
İlk sorum başlıktaki model alınır mı?
İkincisi ise G2 modelini henüz açmadım iade edip bu modeli almam daha iyi olur mu?
İlgili modelin alınması iyi bir fikir değilse azami 3.000₺ olacak şekilde arkadaşıma bir SSD tavsiye eder misiniz?

Sen de arkadaşın gibi kullanacaksan Exceria G2 gayet yeterlidir ve anakartındaki yuva PCIe 3.0 destekli olduğundan dolayı Gammix S70 Blade modeli de ~3500 MB/s ile sınırlanır. Yani değiştirmene gerek yok. Zaten bu performanslar Windows'un çalışması ve oyunlar için gayet yeterlidir.

Benim Adata(ve XPG) markasına olan güvensizliğimi bir kenara bırakıp yorumluyorum. S70 Blade modeli Kingston K3000 veya Fury Renegade gibi üstün modellere yakın/denk sayılır. Kontrolcüsü yeni yükselen bir markadır. Onun dışında kağıt üstünde benzer kalitedir. Sadece SLC önbelleği ne kadar ve dolduktan sonra ne kadar yavaşlıyor onu bilmiyorum. Alınabilir.

Şu an 1TB kapasiteli ve PCI 4.0 destekli SSD alacak birisine Fury Renegade'i öncelikle önerirdim. Fiyatı güzel bir yere düşmüş. Tabi sizin belirlediğiniz bütçeyi biraz aşıyor o ayrı.

Sen de arkadaşın gibi kullanacaksan Exceria G2 gayet yeterlidir ve anakartındaki yuva PCIe 3.0 destekli olduğundan dolayı Gammix S70 Blade modeli de ~3500 MB/s ile sınırlanır. Yani değiştirmene gerek yok. Zaten bu performanslar Windows'un çalışması ve oyunlar için gayet yeterlidir.

Benim Adata(ve XPG) markasına olan güvensizliğimi bir kenara bırakıp yorumluyorum. S70 Blade modeli Kingston K3000 veya Fury Renegade gibi üstün modellere yakın/denk sayılır. Kontrolcüsü yeni yükselen bir markadır. Onun dışında kağıt üstünde benzer kalitedir. Sadece SLC önbelleği ne kadar ve dolduktan sonra ne kadar yavaşlıyor onu bilmiyorum. Alınabilir.

Şu an 1TB kapasiteli ve PCI 4.0 destekli SSD alacak birisine Fury Renegade'i öncelikle önerirdim. Fiyatı güzel bir yere düşmüş. Tabi sizin belirlediğiniz bütçeyi biraz aşıyor o ayrı.
Ben Exceria’da kalıcam ya akşam monte ederim muhtemelen, Gen4 almama gerek yok dediğiniz gibi. Kuzenimin XPG düşünmesinin nedeni Gen4 olması ve biraz daha güncel bir donanım olması. Bir de hem DRAM hem de SLC önbelleği aynı anda kullanılıyor sanırım. Hafif bir araştırmayla da Adata XPG veri depolamada çok başarılı değil sanırım onu da gördük. Renegade ise baya bütçenin üstünde yanlışlık yoksa 8-10 bin liralar arasında.
S70 Blade’den vazgeçersek de KC3000 almasını söylerim muhtemelen.
Gerçi onunda Gen4e ihtiyacı yok sonuçta aşırı hız gerektiren işlemler yapmıyoruz altı üstü oyun, SATA SSDler bu kadar yavaş olmasa SATA bile tercih ederdim Exceria yerine.

Renegade ise baya bütçenin üstünde yanlışlık yoksa 8-10 bin liralar arasında.
Baya bir yanlışlık var. 1TB olanı 3200-3300 liraya var.

SATA SSDler bu kadar yavaş olmasa SATA bile tercih ederdim.
Aslında çoğu SATA SSD modeli de oyunlar için yeterli. Exceria(NVMe) modelleri ise ekonomik ve her oyuna yeten performansı sebebiyle ideal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı