XPG spectrix RAM ve Ryzen uyumu

Skyfall007

Decapat
XPG spectrix D60G 2x8 GB 3000 MHz RGB Dual kit siparişi verdim Ryzen destek listesinde adını göremedim acaba beklediğim performansı verir mi? Genellikle oyun oynuyorum.

İşlemcilere göre RAM yapılmıyor. İntel uyumlu RAM diye bir şey olmadığı gibi AMD uyumlu RAM de yok. Anakartla uyumlu olduğu sürece çalışır.

Peki neden markalar sitelerinde uyumluluk listesi yayınlıyorlar?
Hiçbir fikrim yok. Bazı RAM'lerin üstüne "Intel XMP 2.0 Ready" tarzı ifadeler var. Emin olmamakla birlikte sebebi bu olabilir diye düşünüyorum.

RAM uyumu tabii ki var, Ryzen bir işlemciye Intel XMP destekli bir RAM takarsan BIOS'tan sürekli ayar yapmak zorunda kalırsın ama Ryzen işlemci ile uyumlu RAM'lar alırsan daha stabil çalışırlar. Boşa işlemciler kendi sayfalarında uyumluluk listesi yayınlamıyorlar.

Aynı RAM'ler ile Ryzen 5'li 2 tane sistem kurdum geçen gün rahat ol çalıştırıyor

Boşa işlemciler kendi sayfalarında uyumluluk listesi yayınlamıyorlar.
Yayınlamıyorlar zaten? Hangi işlemcinin sayfasında uyumlu bellek modelleri diye sayfa var?

Anakarttan bahsediyorsan, onlar sadece test edilmiş bellek modelleri. İllaki onlar alınacak diye bir şey yok (yeni anakartlarda).

Ryzen bir işlemciye Intel XMP destekli bir RAM takarsan BIOS'tan sürekli ayar yapmak zorunda kalırsın.
Hayır, XMP (AMD kartlarda DOCP) açması yeterli. Sürekli ayar yapmasına falan gerek yok.

Hiçbir fikrim yok. Bazı RAM'lerin üstüne "Intel XMP 2.0 ready" tarzı ifadeler var. emin olmamakla birlikte sebebi bu olabilir diye düşünüyorum.

Kardeşim Intel uyumlu RAM'i AMD tabanlı sisteme takarsan çalışır ama mavi ekran sistem donması gibi sorunlardan lanet edersin.
Kardeşim Intel uyumlu RAM'i AMD tabanlı sisteme takarsan çalışır ama mavi ekran sistem donması gibi sorunlardan lanet edersin.

Bir şeyden anlamıyorsun yorum yapma kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…