Skyfall007
Decapat
XPG spectrix D60G 2x8 GB 3000 MHz RGB Dual kit siparişi verdim Ryzen destek listesinde adını göremedim acaba beklediğim performansı verir mi? Genellikle oyun oynuyorum.
Peki neden markalar sitelerinde uyumluluk listesi yayınlıyorlar?İşlemcilere göre RAM yapılmıyor. İntel uyumlu RAM diye bir şey olmadığı gibi AMD uyumlu RAM de yok. Anakartla uyumlu olduğu sürece çalışır.
Hiçbir fikrim yok. Bazı RAM'lerin üstüne "Intel XMP 2.0 Ready" tarzı ifadeler var. Emin olmamakla birlikte sebebi bu olabilir diye düşünüyorum.Peki neden markalar sitelerinde uyumluluk listesi yayınlıyorlar?
Yayınlamıyorlar zaten? Hangi işlemcinin sayfasında uyumlu bellek modelleri diye sayfa var?Boşa işlemciler kendi sayfalarında uyumluluk listesi yayınlamıyorlar.
Hayır, XMP (AMD kartlarda DOCP) açması yeterli. Sürekli ayar yapmasına falan gerek yok.Ryzen bir işlemciye Intel XMP destekli bir RAM takarsan BIOS'tan sürekli ayar yapmak zorunda kalırsın.
Konu mesajı:
- Geçenlerde AMD anakart ve işlemcim için RAM aldım. Intel XMP denilen şey nedir ve AMD işlemcilerde çalışır mı?
Cevaplar:
- XMP XMP'dir, AMD'de de Intel'de de çalışır.
- Aldığın RAM uygun olmalı. Bildiğim kadarıyla anakartlar kullanabileceğin XMP profilleriyle geliyor.
- XMP AMD'de de Intel'de de çalışıyor. AMD BIOS'ta adı DOCP olabilir (Sebebini bilmediğim bir şekilde.
- Sebebi telif hakları. XMP ve DOCP temelinde aynı şeyler, sadece farklı üreticilerin teknolojileri.
Hiçbir fikrim yok. Bazı RAM'lerin üstüne "Intel XMP 2.0 ready" tarzı ifadeler var. emin olmamakla birlikte sebebi bu olabilir diye düşünüyorum.
Kardeşim Intel uyumlu RAM'i AMD tabanlı sisteme takarsan çalışır ama mavi ekran sistem donması gibi sorunlardan lanet edersin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.