XPG Spectrix S40G bilgisayar tarafından görülmüyor

yuksel_tt

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Geçen hafta XPG Spectrix S40G 512 GB'lık bir SSD satın aldım, kargo birkaç gün önce elime ulaştı fakat SSD'yi bilgisayara takmak için pek fırsat bulamadım. Bugün hem SSD'yi montajlayıp hem de bilgisayarımı temizledim fakat SSD bilgisayarımda gözükmüyor. Konuyu internette araştırdım bazı kişilerde SSD disk yönetiminde gözükmüyor fakat aygıt yöneticisinde gözüküyor fakat bende iki tarafta da bir SSD gözükmüyor.

disk yönetimi.PNG

aygıt yöneticisi.PNG

İki pencerede de sadece mevcut kullandığım HDD gözüküyor. Eğilip kasanın içine baktığımda SSD'nin ışıklarını görebiliyorum. Yine internette bazı kişiler BIOS'ta SSD'yi görebildiklerinden sadece Windows'un içinde göremediklerinden bahsediyorlar, ben SSD'yi BIOS'ta da göremiyorum. Bu duruma sebep olabileceğini düşündüğüm 3 şey var. Birincisi benim anakartım ASUS Prime B450M-K biraz vasat bir anakart. SSD montajı vida ile yapılmıyor bu anakartta saçma sapan M.2 Anchor diye plastik bir parça ile yapılıyor. Bu parça yüzünden anakarta oturmuyor olabilir mi? Sök tak yaptım SSD'yi fakat sonuç değişmedi.

a34285645af2703-1-387x608.jpg

2. sebep benim ekran kartım ASUS ROG STRIX RTX2060 biraz büyük bir kart ve SSD ekran kartının altında kalıyor. SSD'nin de soğutma bloğu biraz geniş tam olarak göremesem de sanırım birbirlerine temas ediyorlar.

asus-prime-b450m-k-amd-am4-ddr4-micro-atx-z.jpg

SSD yuvası ekran kartının altında

3.sebepte SSD bozuk.

Bu ürünü kullanmış, aynı sorunu yaşamış arkadaşlar yardım edebilirlerse çok teşekkür ederim. Deneyebileceğim şeyleri deneyip olmazsa SSD'yi iade edeceğim. Herkese iyi forumlar.

Takılı halinin yakından fotoğrafını atar mısınız? Bence tam oturmadığı için olabilir.
SSD ekran kartının arkasında gözükmüyor tam bir fotoğrafını çekemiyorum o yüzden.

WhatsApp Image 2021-02-12 at 16.31.05.jpeg

Çekebildiğim en net fotoğraf bu. Birazdan ekran kartını söküp tekrardan atarım fotoğrafını. Fakat ışıkları yanıyor SSD'nin bu bir bağlantı olduğunun göstergesi değil midir?
Takılı halinin yakından fotoğrafını atar mısınız? Bence tam oturmadığı için olabilir.
IMG_20210212_163512.jpg
IMG_20210212_163615.jpg

Söktüm ekran kartını ssd ye dokunulmayacak kadar sıcaktı sıcaklık ile ilgili olabilir mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı