Misal iCUE 220T ve 220T AirFlow da tutulmadi pek. Cunku ATX ve kompakt kasalar ilgi cekici degil. Insanlar ya buyuk sistem diziyor ya mini-ITX sistem diziyor ya da kasanin uygun fiyatli tutuldugu F/P sistem diziyor. Bu tur pahali sayilabilecek ATX kompakt kasalar ise uc kullanim sekline de uyum saglamiyor.Midtower ATX kasaların kompaktı pek tutulmuyor. Kompakt sistem toplamayı düşünen kişi gider Minitower Slim falan alır. Ben 1250 ₺'lik bitfenix nova mesh SE ile aralarında bariz fark görmedim. Kasa alacaksanız eğer ön USB Type-C portu bulunan ve piyasadaki tüm ekran kartlarını sorunsuz kullanabileceğiniz mesh kasalar uzun vadeli iyi seçim olur.
Böyle tek tek kelime bazlı paragraf yazacaksak saçma ama tamam yazarım. Ne gereği vardı çözemedim.Siz konu sahibi degilsiniz, indirim paylasicisisiniz. Bu kasayi onermiyorsunuz, indirimde oldugu icin paylasiyorsunuz. Ikisi arasinda fark var.
Ben fani eksiden saymam. Cunku fani kendin satin alip ekleyebilirsin. Ama kasanin yapisini degistiremezsin.
O kasa hakkinda belki de dogru duzgun bilinmeyen tek bilgi buydu. Ama bunu da yapan 1 Hint vardi. Video linkini bulursam ekleyecegim.
Bir urunun incelenmemesinin eksi oldugunu ilk kez sizden goruyorum. Inceleme kitliginin olmasinin sebebi, tamamen tasarimindan oturu. RGB fiskirmiyor, ahim sahim sade de degil. Arada kalmis bir model tasarim bakimindan. Ama konu islevsellige geldiginde isini yerine getiriyor mu? Getiriyor. High end 3090 sistem bile dizen birisi tercih edebilirdi zamaninda, cunku hem GPU destegi fazla, hem uste 360mm destekli, hem de yapi kalitesi butcesine gore iyi. Tum bunlari 800 liraya sunan bir kasa yoktu. Sunan yoktu demiyorum, "800 liraya" sunan yoktu diyorum.
Neyse, konu neden Corsair 470T oldu anlamadim. Siz soylediniz diye devam ettirdim cunku ucu acik kaldi ve aciklama yapmam gerekti.
Birilerinin bu markayi "kaliteli" veya "guzel" diye ovmesi nesnellik, benim "kalitesiz" veya "kotu" deyisim oznellik mi oluyor? Enteresan. Ben incelemelerde hiçbir zaman incelemeyi yapan kisinin yorumlarini okumam. Cunku o incelemeyi yapan insanin bu inceleme sonucunda firmadan gelir elde edip etmedigini bilemem. Gider Cons-Prons kismina poh poh yapar "Award" verir. Bu sadece XPG'ye ozel bir şey degil. Orneklerini diger markalarda da goruyoruz. Yani birilerinin XPG'ye iyi veya kotu demesi beni ilgilendirmez. Ben burada XPG'ye de kotu demiyorum. Kotu dedigim markanin SSD'sini (SX8100) kullanmam. Modele gore konusuyorum. Yoksa forum mesajlarima bakarsan Defender Pro, Core Reactor, SX 8100 gibi urunleri onerdigimi gorebilirsin.
Amacim tartismak degil. Sadece kisisel yorumumdu. Kimseye silah zoruyla donanim aldirmiyoruz neticede. Herkes en nihayetinde kendi aklina yaran tercihi satin aliyor.
İyi Sosyaller.
Mid-Tower kelimesinin ucu çok geniş. Piyasada bu standartlarda olup aşırı büyük olan kasalarda var. Enine bazı standartları sağlayıp kısmen boyuna uzayan kasalarda var. Ben bu konuda seçenek sunuyorum. Antec, Vento, Bitfenix farklı farklı markalar var zaten. Keza bu kasanında RTX 4070 Ti'a kadar uzunluk desteği var. Sanki hiçbir şey takılmaz gibi bir durum söz konusu değil.Midtower ATX kasaların kompaktı pek tutulmuyor. Kompakt sistem toplamayı düşünen kişi gider Minitower Slim falan alır. Ben 1250 ₺'lik Bitfenix Nova Mesh SE ile aralarında bariz fark görmedim. Kasa alacaksanız eğer ön USB Type-C portu bulunan ve piyasadaki tüm ekran kartlarını sorunsuz kullanabileceğiniz mesh kasalar uzun vadeli iyi seçim olur.
Fan konusunda haklısınız.Kasa güzelmiş ama biri RGB biri düz siyah iki fanla geliyor olması baştan kaybettiriyor. Fotoğraftaki kadar güzel durması için öne düzgün 3 tane daha RGB fan almak lazım. Böyle olunca da 2 bin lirayı bayağı geçiyor toplam maliyeti.
Tamam hocam son sozu soyleyen siz olun. "Haklisiniz" deyip tartismayi uzatmamayi tercih ediyorum. Iyi forumlar.Böyle tek tek kelime bazlı paragraf yazacaksak saçma ama tamam yazarım. Ne gereği vardı çözemedim.
Konu sahibi ne demek? Konuyu açan kişi. Üründen bahseden ve incelemelerine göre hareket eden. Yani ben burada sırf "alın size ucuz ürün" diye sunmuyorum. Ezberden konuşmalar yapmayalım.
Siz fanı eksiden saymıyorsunuz. Kim burada yetkin kişi? Siz. Niye? Çünkü size göre öyle. E o zaman bu konuda da açan kişi olarak alınabilir olduğunu paylaşıyorum. 470T ön panelini falan da değiştirebiliriz ama? Mantıken bu şekilde ilerleyeceğiz yani? İlginç.
Dediğiniz yorum çok manasız. Çünkü 470T, Hindistan kanallarında birkaç defa incelenmişti ve Asya pazarı için birden fazla Corsair etkisinden arındırılmış şekilde piyasaya sürüldü. Haliyle globalde bir tane bile doğru düzgün inceleme bulamadınız. Corsair'in sitesine gitseniz bile 2-3 parça bilgi yazıldığını görürsünüz. Siz sadece kasayı alan gözüyle ele alıyorsunuz. Herkes üste 360mm AiO takmayabilir, herkes kasalarında geniş alan istemiyor olabilir. Ben kasa önerisi yaparken bir ürüne alın size bolca alan diye bakmıyorum. Bu tip konularda asla ama asla anlaşamayacağımız hususlar belli.
Burada siz Kasa Tier List diye bir konu açtınız. Birden fazla Cooler Master ürününü de sırf siz sevmediğiniz için kötü ya da vasat buldunuz? Bu markanın fanları, kasaları, soğutmaları, çevre birimleri, güç kaynakları satılıyor mu? Globalde tercih edilebilirliği var mı? Beğenmediğiniz kasalar birden fazla etmende başarılı mı? Evet. Lakin siz sevmiyordunuz. Çünkü siz dediniz. O zaman sizin mantığınıza göre oluşturduğunuz listeyi de dikkate almamanız gerekir çünkü aynı duruma sizde düşmüş oluyorsunuz. Ve bu çok ikircikli bir tavırdır.
Konuyu bağlamından koparmamak lazım. Önceki mesajınızda XPG'ye söz söylüyorsunuz. Sonraki mesajınızda XPG ürünlerini sıralıyorsunuz. Netlik sunmadan konuyu manipüle ediyorsunuz. Bu tutarlı bir iletişim biçimi değil.
Ben normalde böyle cevaplar vermem. Ama öyle bildiri gibi uzun uzun yazdığınız zaman bu mevzu uzar. Son sözü siz söyleyip gidiyorsunuz gibi olmaz.
Mid-Tower kelimesinin ucu çok geniş. Piyasada bu standartlarda olup aşırı büyük olan kasalarda var. Enine bazı standartları sağlayıp kısmen boyuna uzayan kasalarda var. Ben bu konuda seçenek sunuyorum. Antec, Vento, Bitfenix farklı farklı markalar var zaten. Keza bu kasanında RTX 4070 Ti'a kadar uzunluk desteği var. Sanki hiçbir şey takılmaz gibi bir durum söz konusu değil.
Fan konusunda haklısınız.
Böyle tek tek kelime bazlı paragraf yazacaksak saçma ama tamam yazarım. Ne gereği vardı çözemedim.
Konu sahibi ne demek? Konuyu açan kişi. Üründen bahseden ve incelemelerine göre hareket eden. Yani ben burada sırf "alın size ucuz ürün" diye sunmuyorum. Ezberden konuşmalar yapmayalım.
Siz fanı eksiden saymıyorsunuz. Kim burada yetkin kişi? Siz. Niye? Çünkü size göre öyle. E o zaman bu konuda da açan kişi olarak alınabilir olduğunu paylaşıyorum. 470t ön panelini falan da değiştirebiliriz ama? Mantıken bu şekilde ilerleyeceğiz yani? İlginç.
Dediğiniz yorum çok manasız. Çünkü 470t, Hindistan kanallarında birkaç defa incelenmişti ve Asya pazarı için birden fazla Corsair etkisinden arındırılmış şekilde piyasaya sürüldü. Haliyle globalde bir tane bile doğru düzgün inceleme bulamadınız. Corsair'in sitesine gitseniz bile 2-3 parça bilgi yazıldığını görürsünüz. Siz sadece kasayı alan gözüyle ele alıyorsunuz. Herkes üste 360mm AiO takmayabilir, herkes kasalarında geniş alan istemiyor olabilir. Ben kasa önerisi yaparken bir ürüne alın size bolca alan diye bakmıyorum. Bu tip konularda asla ama asla anlaşamayacağımız hususlar belli.
Burada siz kasa tier list diye bir konu açtınız. Birden fazla Cooler Master ürününü de sırf siz sevmediğiniz için kötü ya da vasat buldunuz? Bu markanın fanları, kasaları, soğutmaları, çevre birimleri, güç kaynakları satılıyor mu? Globalde tercih edilebilirliği var mı? Beğenmediğiniz kasalar birden fazla etmende başarılı mı? Evet. Lakin siz sevmiyordunuz. Çünkü siz dediniz. O zaman sizin mantığınıza göre oluşturduğunuz listeyi de dikkate almamanız gerekir çünkü aynı duruma sizde düşmüş oluyorsunuz. Ve bu çok ikircikli bir tavırdır.
Konuyu bağlamından koparmamak lazım. Önceki mesajınızda XPG'ye söz söylüyorsunuz. Sonraki mesajınızda XPG ürünlerini sıralıyorsunuz. Netlik sunmadan konuyu manipüle ediyorsunuz. Bu tutarlı bir iletişim biçimi değil.
Ben normalde böyle cevaplar vermem. Ama öyle bildiri gibi uzun uzun yazdığınız zaman bu mevzu uzar. Son sözü siz söyleyip gidiyorsunuz gibi olmaz.
Mid-Tower kelimesinin ucu çok geniş. Piyasada bu standartlarda olup aşırı büyük olan kasalarda var. Enine bazı standartları sağlayıp kısmen boyuna uzayan kasalarda var. Ben bu konuda seçenek sunuyorum. Antec, Vento, bitfenix farklı farklı markalar var zaten. Keza bu kasanında RTX 4070 Ti'a kadar uzunluk desteği var. Sanki hiçbir şey takılmaz gibi bir durum söz konusu değil.
Fan konusunda haklısınız.
XPG markasi benim canimi sikmis bir marka degil. Cogu urunu ortalama kalitede olmasina ragmen ust seviye markalarin modellerinin yanina fiyatlandirilmis urunleri olan sisirilmis bir markadir. Kotudur veya iyidir demiyorum, sisirilmis diyorum. Ayrica kotu dedigim markanin SSD'sini neden kullanayim? Veya neden forumda onereyim? XPG sisirilmis bir markadir dedim diye bunyesinde bulunan butun urunleri kotulemis olmuyorum.Konuyu takip ediyorum gözlemlediğim taraf şu bir konu açılınca öz eleştiri yaparsın ona bir şey diyemiyorum herkes kendi düşüncesini yazar konu içindeki içeriğe ayrı bir fark ekler. @BerkayZ87 arkadaşımız konuya katılmamış sanki XPG markası canını çok sıkmış gibi yorum yapması bana biraz abes geldi arkadaşımız XPG markasını galiba rqmpage, frisbiy, tx, Gamepower markalarıyla karıştırıyor bir şeyi eleştirirken özelliklerinden dolayı eleştiririz arkadaşımız açılan konuya karşılık markayı kötülemiş kötüleyebilir ama insanların açtığı bir konu ya da saygısı olması lazım bu benim düşüncem katılan katılır katılmayan katılmaz saygı duyarım.
Fani ayri olarak satin alabilirsin, kasanin yapisal butunlugunu ise kesip bicmeden degistiremezsin. Bu denli basit bir cevabi olan seye niye bu kadar muhalefet oldunuz anlamadim acikcasi. Eksidir evet fanlarin kalitesizligi veya yoksunlugu, ama en nihayetinde satin alinabilir bir detay ve maliyeti ucuz.Siz fanı eksiden saymıyorsunuz. Kim burada yetkin kişi? Siz. Niye? Çünkü size göre öyle. E o zaman bu konuda da açan kişi olarak alınabilir olduğunu paylaşıyorum. 470T ön panelini falan da değiştirebiliriz ama? Mantıken bu şekilde ilerleyeceğiz yani? İlginç.
O bilgileri incelemeleri kurcalaya kurcalaya ben hep doldurdum kendi icimde. Firmanin yazmasi ihtiyacini duymadim. 470T'yi tier listte konumlandirirken de kendi bilgime gore konumlandirdim. İtopya magazasinda varken incelemistim.Çünkü 470T, Hindistan kanallarında birkaç defa incelenmişti ve Asya pazarı için birden fazla Corsair etkisinden arındırılmış şekilde piyasaya sürüldü. Haliyle globalde bir tane bile doğru düzgün inceleme bulamadınız. Corsair'in sitesine gitseniz bile 2-3 parça bilgi yazıldığını görürsünüz. Siz sadece kasayı alan gözüyle ele alıyorsunuz. Herkes üste 360mm AiO takmayabilir, herkes kasalarında geniş alan istemiyor olabilir. Ben kasa önerisi yaparken bir ürüne alın size bolca alan diye bakmıyorum. Bu tip konularda asla ama asla anlaşamayacağımız hususlar belli.
O listeyi olustururken tamamen seffaf oldum. Kaldi ki ben o listeyi tek basima yapmadim, @The Man From E.A.R.T.H. ile birlikte yaptim. İkimiz o listeyi olustururken cokca kez Vatan Bilgisayar ve QP Bilisim gibi magazalara bizzat subesine gidip kasalarini inceleyerek doldurduk. Cunku teorik bilgiden de ote pratik bilgi vardir.Burada siz Kasa Tier List diye bir konu açtınız. Birden fazla Cooler Master ürününü de sırf siz sevmediğiniz için kötü ya da vasat buldunuz?
Rampage, Izoly de satiliyor. O zaman onlari da basarili kabul edelim? Bir urunun satiliyor olusu o urunu basarili yapmaz.Bu markanın fanları, kasaları, soğutmaları, çevre birimleri, güç kaynakları satılıyor mu? Globalde tercih edilebilirliği var mı? Beğenmediğiniz kasalar birden fazla etmende başarılı mı?
Ne alaka?Evet. Lakin siz sevmiyordunuz. Çünkü siz dediniz.
Rampage gibi markalara da kotu diyoruz ama iyi urunleri oldugunda onlari da oneriyoruz. Ama bu Rampage hakkindaki dusuncelerimizi degistirmiyor. XPG'ye Rampage benzetmesi yapmiyorum, dedigim anlasilsin diye Rampage'i bir arac olarak gosterdim sadece bu ornekte de.Konuyu bağlamından koparmamak lazım. Önceki mesajınızda XPG'ye söz söylüyorsunuz. Sonraki mesajınızda XPG ürünlerini sıralıyorsunuz. Netlik sunmadan konuyu manipüle ediyorsunuz. Bu tutarlı bir iletişim biçimi değil.
2022 yılında ekran kartlarının ebat olarak büyüdüklerini bildikleri halde 305mm GPU desteği olan kasa çıkartmaları komik. Neredeyse 2 fanlı ekran kartları bile 280mm'ye dayandı yani. Kasanın içerisinde 1 parmak boşluk mu kalsın ekran kartı için
Ben olsam NX291 alırdım. En azından GPU desteği 320mm.
ANTEC NX Series NX291 Rainbow Fanlı Temperli Camlı Mid Tower Oyuncu Kasası Uygun Fiyatları ile Tebilonda
ANTEC Marka ANTEC NX Series NX291 Rainbow Fanlı Temperli Camlı Mid Tower Oyuncu Kasası Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com
Veya Aerocool Aero One Frost. GPU desteği 327mm.
Aerocool Aero One Frost AE-AERO1FR Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Aerocool Aero One Frost AE-AERO1FR Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Aerocool Aero One Frost AE-AERO1FR Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 1.568,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Şimdi diyeceksiniz "GPU desteğinden başka kriterlere niye bakmıyorsun?". Çünkü bu kasaların kalitesi aşağı yukarı birbirlerine yakın. Yani onu da alsan bunu da alsan kalite farkı hissetmezsin. Ama büyük bir 2 fanlı veya 3 fanlı ekran kartı almak istediğin zaman kara kara düşünmek istemiyorsan en azından bütçen dahilinde en fazla GPU desteğine sahip olan kasayı almak doğru olandır.
Tabii tabii. Ekran kartı desteği konusunda kesinlikle haklısın. Bu kasayı tercih edecek kullanıcının bazı şeyleri de hesap etmesi lazım. XPG burada Defender Pro'nun minimal bir halini geliştirmiş. Ona göre hareket etmiş.
XPG markasi benim canimi sikmis bir marka degil. Cogu urunu ortalama kalitede olmasina ragmen ust seviye markalarin modellerinin yanina fiyatlandirilmis urunleri olan sisirilmis bir markadir. Kotudur veya iyidir demiyorum, sisirilmis diyorum. Ayrica kotu dedigim markanin SSD'sini neden kullanayim? Veya neden forumda onereyim? XPG sisirilmis bir markadir dedim diye bunyesinde bulunan butun urunleri kotulemis olmuyorum.
Konuya donecek olursak bu kasayi sevmememin temelde 4 sebebi var ama o 1 sebep yuzunden diger 3 sebep ortaya cikiyor.
Az once bahsettigim 1 sebep ise "Pahali" yazisinin oldugu 2. madde. Bu kasa 1250 TL olsa, su an bu konuda hiçbir şey konusmuyor olurduk. Ama 1250 TL'ye ciktigimda daha iyi bir iscilik, daha saglam malzeme kalitesi, daha iyi dahili fanlar, daha genis ic hacim, daha genis radyator destegi, daha denis GPU destegi gibi detaylar gormek isterim. 100 insana sorsak 99'u bu dedigim dusunceye katilir. Bir seye fazladan para veriyorsam, degmeli. Bu sadece XPG icin gecerli degil. Bu kasanin adi XPG yerine Phanteks de olsa, Lian Li de olsa, Corsair de olsa yaptığım yorum ayni olurdu.
- 320mm GPU destegi.
- Pahali.
- Yapi kalitesi fiyatina ve muadillerine gore geride.
- Yukarida arkadasin dedigi detayi da unutmamak gerek. 4X ARGB fan ile gelmiyor. Fotograftaki goruntuyu elde etmek icin ekstra harcama istiyor.
Fani ayri olarak satin alabilirsin, kasanin yapisal butunlugunu ise kesip bicmeden degistiremezsin. Bu denli basit bir cevabi olan seye niye bu kadar muhalefet oldunuz anlamadim açıkçası. Eksidir evet fanlarin kalitesizligi veya yoksunlugu, ama en nihayetinde satin alinabilir bir detay ve maliyeti ucuz.
Altta elestirdiginiz "Kasa Tier List" konusunda bu kadar fan ozurlusu bir kasa var ise bunu da renkle boyayip "fan almalisiniz" diye ekstra olarak uyarmistik zaten. Ama bu uyariyi giris seviyesi kasalarda yapmadik. Kasa zaten 1000 TL, bir de ona 150 TL'ye fan mi alalim?
O bilgileri incelemeleri kurcalaya kurcalaya ben hep doldurdum kendi icimde. Firmanin yazmasi ihtiyacini duymadim. 470T'yi tier listte konumlandirirken de kendi bilgime gore konumlandirdim. İtopya magazasinda varken incelemistim.
O listeyi olustururken tamamen seffaf oldum. Kaldi ki ben o listeyi tek basima yapmadim, @The Man From E.A.R.T.H. ile birlikte yaptim. İkimiz o listeyi olustururken cokca kez Vatan Bilgisayar ve QP Bilişim gibi magazalara bizzat subesine gidip kasalarini inceleyerek doldurduk. Cunku teorik bilgiden de ote pratik bilgi vardir.
Cooler Master'in pek cok guzel kasasinin olmasinin yaninda pek cok kotu kasasi da var. Muhtemelen burada kistas aldiginiz kasalar "TD500 Mesh" ve "MB511" modelleri. Bu modelleri gercekte incelediniz mi bilmiyorum ama gercekte gormediyseniz gormenizi, gorduyseniz tekrar gozden gecirmenizi oneririm. Pek cok tasarimsal hatayi bunyesinde barindiran ve oldukca zayif bir on panel isciligi bulunan bir modeldir TD500 Mesh. MB511 nispeten daha kaliteli bir model yapi kalitesi olarak.
Rampage, Izoly de satiliyor. O zaman onlari da basarili kabul edelim? Bir urunun satiliyor olusu o urunu basarili yapmaz.
Bir urunun basarisini urunun kalitesi belirler. Model kaliteliyse o ürün az satilsa bile basarilidir. İnsanlarin alip almamasinin bir onemi yok.
Ne alaka?
Rampage gibi markalara da kotu diyoruz ama iyi urunleri oldugunda onlari da oneriyoruz. Ama bu Rampage hakkindaki dusuncelerimizi degistirmiyor. XPG'ye Rampage benzetmesi yapmiyorum, dedigim anlasilsin diye Rampage'i bir arac olarak gosterdim sadece bu ornekte de.
-----
Bu arada XPG Valor konusunda ayni yorumu yapmama cikismissin ama o konuda beni hakli gormussun bu konuda haksiz gormussun. Kendi icinde celisiyorsun sanki?
Elektronik: XPG Valor Air Kasa 984,90 TL
Merhabalar. XPG'nin Airflow odaklı Valor kasası güzel bir fiyattan satılıyor. Dahili fanlarıyla, artılarıyla oldukça makul bir duruşu var. https://www.n11.com/urun/xpg-valor-air-temperli-cam-mid-tower-oyuncu-bilgisayar-kasasi-siyah-28537330?magaza=hobbyturkey...www.technopat.net