@Pogostick Hocam klavyeyi güncel olarak 9 aydır kullanıyorum. Çınlama sesi ilk aldığımda bende de vardı, lakin kullandıkça geçiyor. Yayların hala sert olmasından kaynaklı olarak oluşuyor. İnternetten bakarsanız cherry switchlerin çınlama yaptığını görürsünüz. Ben mavi switch versiyonunun kullanıyorum klavye ilk aldığımda tak tuk ses çıkarmasına rağmen sesi oturdu şuan. Yaklaşık 1-1,5 ayda oturuyuor switch sesleri.
Yamuk olan tuşunuza gelirsek keycap'i yerinden çıkartıp bir otutturmayı deneyin. Bazı keycaplerin kenarında çapaklar kalıyor oturduğu yerlerde. Bıçak gibi sivri bir nesneyle zorlamadan ve çizmeden içini bir temizlemeyi deneyebilirsiniz.
Klavye kaliteli olabilir lakin xpg'nin ilk klavyesi. Böyle problemler olması gayet doğal. Bu fiyat bandında böyle bir klavye bulmak çok zor