XPG Summoner sürücüsü

Son güncellemeyi yükleyiniz. Düzeldi bu sorunlar.
Reis youtube videonu gördüm fotoğraftan tanıdım. ekran klavyesi ile yazıyorum hep. xpg summoner klavyemde bir anda bazı tuşlar farklı komut basar oldu. xpg prime indirdim güncelleme baktım hepsi güncel diyor. yukarıda orijinal frim denedim yine aynı. mesela m tuşuna basıyorum ,CMVXZ ÖÇ/* yazıyor, ya da n tuşu BN.-yazıyor ya da u tuşu EIOPQRUW+ yazıyor. o tuşa basınca yazı yazılacak yerde bu yazılar çıkıyor. (harfleri büyük bilerek yazdım)

Bu arada buraya not düşeyim bazı sorunların kaynağı USB çoğaltıcı , en azından bende öyle , usb çoğaltıcıya, harici güç kaynaklı type c çoklayıcı da dahil, takınca işler karışıyor...

Gördüm yazdığınızı.

Gördüm yazdığınızı.
hocam klavyeyi güncelledim gitti çalışmıyor eski firmware yüklemeyi deniyorum güncellendikten sonra başarıyla tamamlandı diyor ama firmware versiyonu hala 1011 de takılı kalıyor yardımcı olur musunuz ne yapabilirim

İstanbul'da Endeks Bilişim var onlar Türkiye distribütörüymüş. Onlarla iletişime geçtim ve kargo ile gönderdim. Garantisi devam ediyordu. Sizde iletişime geçebilirsiniz.

arkadaşlar bemnimde bi anda tutukluk yapmaya başladı ve firmware güncelledim. şu an sürüm 1012 ve iyice kafayı yedi. şu an ekran klavyesinden yazıyorum. lütfen yardımcı olur musunuz, normal klavyeden yazarsam şu şekilde;öerhaaarkadaşarşuæmnçy

tuşların yazımı düzeldi fakat tutukluk devam ediyor.

Şu an profil değiştirdim yazılım üzerinden ve tutukluk sorunum da düzeldi fakat profil 1'e geçince tekrar sorun başlıyor, bu profili silme şansım var mı?

Son düzenleme:
Bunu yazmaya gelmiştim. Son firmware güncellemesi içine ediyor klavyenin yapmayın. Daktilo gibi yazıyorum adeta.

Profil değiştirince düzeldi bende de.

Bunu yazmaya gelmiştim. Son firmware güncellemesi içine ediyor klavyenin yapmayın. Daktilo gibi yazıyorum adeta.

Profil değiştirince düzeldi bende de.
Ben de 1007'deyken sorun başladı, 1012'ye güncelledim iyice kafayı yedi, profil değişince düzeldi.

Programı yanlislikla yine açtım, yine gitti. Yardımcı olur.

FN+ESC basılı tuttum düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar arkadaşlar. bir gün önce xpg slingshot maus aldım klavyem zaten xpg summonerdi daha öncede firmware update yapıp sorun yaşamıştım, mausu alınca tekrardan bir xpg prime yazılımını kurayım bakayım dedim neyse kurdum firmware updatelerini yaptım çok geçmeden klavye sapıttı sonra çıkar tak yaptım komple klavyenin ışıkları gitti, taktım çıkardım falan bir türlü düzelmedi hiç bir şekilde çalışmaz oldu. dedim tam servislik oldu bu kargolayım derken bugün baya bir araştırdım burdaki linkleri de göz ettim stok "0010" kodlu ilk firmwareyi buldum, ancak bu firmwareyi yüklemeyi denerken yükleniyor gibi gözüküp load bölümünde 5-6 dakka %100 dolduktan sonra hiç bişey olmuyodu yani aslında klavyeye yükleme yapmıyordu. sonra şunu fark ettim klavyeyi çıkarıp taktığımda klavyenin bi 15 sn ye tuşları yazıyordu sonra gidiyordu -bu arada ışıklar hiç yok- tam bu şekilde firmware update sırasında çıkar tak yaparak bi 4-5 kez denedim sonunda update yazılımı klavyeyi bir şekilde algıladı ve klavyeye bu sefer gerçekten %100 şekilde firmwareyi yükledi ve klavyem çalışmaya başladı neyse bende sorun giderildi çok şükür diyerek "1011" ve "1012" kodlu son çıkan firmwareleri tekrar denedim tekrar klavye brick oldu ve anladımki bu firmwareler fabrikasyon sorunlu, bir önceki stabil kullandığım "1007" kodlu firmwareye tekrar geri döneyim bari dedim tekrar "1007" i kurdum tekrar klavye brick oldu klavye her seferinde tamamile gitti en başta anlattığım yöntemi biraz uğraşarak tekrardan uyguladım ve klavye bir şekilde tekrar çalıştı, neyse bu sefer şöyle bir yol izledim pc de o sırada başka klavye takılıydı, onu ve diğer tüm usb cihazları söktüm ve "1007" firmware yazılımını yönetici modun da çalıştırdım (o sırada klavyede "0010" stock stabil çalışan firmwareyi en baştaki yöntemle kurmuştum) kurulumu gerçekleştirdim klavye kapandı açıldı ve baktığımda bir sorun görünmüyordu sonra xpg yazılımını kurdum, sonra yazılım tekrar firmware update uyarısı veriyordu ve "1012" kodlu son versiyonu indirip kurmak istiyordu bu uyarı karşıma çıkmasın diye engellemek için güvenlik duvarından xpg prime yazılımının inetrnet bağlantısını engelledim artık bu uyarı çıkmıyor "Burada klavyesi brick olan arkadaşların dikkat etmesi gerekenler; önce pcdeki tüm usb leri sökün sonra yönetici modunda "0010" stock firmwareyi usb tak çıkar yaparak yükleyin (yükleme ekranı hızlı geçmeli ve işlem bitince klavye restart atıp windowsta cihaz tak çıkar sesi gelmeli) sonrasında "1007" kodlu firmwareyi yükleyin baktınız klavye çalıştı ama klavye tuşları karışıksa "xpg prime 1.10" yazılımını yönetici olara açın dil seçeneğini değiştirin ingilizce-türkçe arası geçiş yapın düzelmesi laızm düzelmiyorsa "1007" i tekrar üzerine yazdırın sorun bu şekilde düzelicektir. denemediğim konfigürasyon kalmadı arkadaşlar ayrıca bir kez ayar yapıp save yaptıktan sonra uygulamayı bir daha çalıştırmanız gerekmiyor ayarlar kayıtlı kalır -benim şu an başlangıçta uygulama çalışmamakta- bu işlem için uygulamadan canvas özelliğini ve senktonizasyon özelliğini kapalı tutmanız lazım, her tür ayarınızı yapıp kaydedip çıkmanız gerekiyor birde asıl burda ki sorunu tespit ettim belki xpg yetkilileri görür "1011" ve "1012" firmwarelerin tr için üretilen klavyelere uygun olmaması nedeniyle sorunlar oluyor bu updateden sonra tuşlar birbirine karışıyor. ve birde brick e neden oluyor. klavye yazılım olarak sorunlu
ama söylediğim adımlara dikkat edip kullanırsanız sorun yaşamazsınız ben şu an hem maus hem klavyeyi sorunsuz kullanıyorum. epey bir uğraş verdiğim için gelip yazmak istedim klavyesi brick olan arkadaşlar söylediğim adımları uygulayarak servisle uğraşmadan sorunu giderebilme şansları var. hepimiz geçmiş olsun sağlıcakla.

@Raven5
Şuan 1011 sürümünden 1012 sürümüne güncellenmiş XPG Summoner ile yazıyorum. Ben çok şükür geçmiş sürümler dahil olmak üzere hiç bir firmware ile tutukluk, harf karışması, cihazın tepki vermemesi gibi sorunlarla karşılaşmadım. Klavye Türkçe Q düzenine sahip ve MX Blue Switch.
Keşke XPG sürümler arası değişenleri(changelog) yayınlasada ne değişmiş ya da düzelmiş görebilsek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…