Merhaba arkadaşlar. Şu 2 klavye arasında çok tereddüt ediyorum ve ikisi arasında kaldım.
Şu an 3 senedir kullandığım Corsair K70 klavyem var fakat CTRL tuşunun Switch'i içinde kalıyor ve basmıyor. FPS oyunlarında çok kötü bir durum oluyor. Bu yüzden bu iki klavye arasında kaldım. Şöyle açıklayayım: XPG Summoner klavyesinde sonsuz döngülü ses arttırma yeri var, bu benim çok işime yarıyor. Ayrıyeten GTA V gibi oyunlar oynarken uçak ve helikopter uçururken NumLock tuşları lazım oluyor, bu yüzden XPG Summoner avantajlı + USB çoklayıcı var üzerinde ve Cherry MX Blue Switch var. Ayrıca bilek desteği yastıklı olduğunu ve çok rahat olduğunu gördüm. Öte yandan ise TKL yani NumLock tuşları olmayan CS:GO gibi oyunlar oynarken rahat olan bir özelliği var ve Razer Green Switch kullanılmış. Fakat demin belirtmiş olduğum sonsuz döngülü ses arttırma yeri yok, USB çoklayıcısı da yok ve bilek desteği o kadar da rahat değil. Bir de Razer klavyesinde garip bir çınlama sesi olduğunu da duydum. Sizce hangi klavyeyi almalıyım? Bütçem 800-850 TL civarı.