XPG SX8100NP 512GB SSD'nin Windows 10 21H1 optimizasyon sorunu olabilir mi?

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba. Bu SSD'yi indirimde 448 TL'ye satın almıştım. İlk aldığım gün sistemi SX8100'e kurmadan önce farklı bir SATA SSD'ye kurulu olan Windows 10 1903 sürümünde SX8100 ile 3500 okuma 2600 yazma alabiliyorken SATA SSD'yi sistemimden çıkarıp SX8100'e temiz kurulum Windows 10 21H1 kurduktan sonra yazma değerimde genel olarak bir düşüklük söz konusu. 3500 okuma 2600 yazma alabiliyorken temiz kurulum sonrası 3500 okuma 1000 yazmaya kadar düştüm.

Denediklerim;
  • Önbelleğin boşalmasını beklemek.​
  • ADATA SSD Toolbox indirip SSD optimizasyonu ve firmware güncellemesi.​
  • Depolama yüzdesini azaltmak.​
Hiçbirisi fayda etmedi. Eğer bu diskte Windows 10 21H1 kaynaklı bir optimizasyon sorunu var ise bunu bilmek istiyorum, ona göre downgrade yapacağım. Durduk yere downgrade yapmak istemiyorum.

Kullandığım programlar;
  • Crystal Disk Mark
  • AS SSD Benchmark
  • ATTO Benchmark
NOT: Arka plandaki her şey kapalıydı.

S1H2'de WD Black SN 750 3000'e 2500 okuma/yazma veriyor. (200-300MB düşmüş 10 gün öncesine göre)

SX8100 ise 2700'e 1300 okuma/yazma veriyor. 10 gün önce bu değer 3200/2300 seviyesindeydi.
SSD Toolbox indirip seri numarasıyla tam kayıt oluşturdun mu, bir farkı var mı? Denemek istiyorum da SSD'yi söküp arkasındaki seri numarasına bakmaya çok üşeniyorum 😄

1636636937652.png

2004'e geç gitsin, H'lılardan hayır gelmez :D.
Arkada FH5 ve yığınla uygulama açık olmasına rağmen aldığım değerler ortada, SSD'nin bozuk olmadığı da ortada. Tek ihtimal mükemmel Windows'umuz.
unknown-2.png

Windows'un gücünü kanıtlayan saçma ama izlemesi eğlenceli bir şey mi istiyorsun? Buyur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önemli not: Videonun kendisi ileri seviye saçmalık içerir :D.

Yamuk yumuk bir etiket koymuşlardı o halde yuvaya takmak istemedim açıkçası.
Peki o etiketi söktüğünüz yerde DRAM var mıydı? SX8100'ün yenilerinde önde bulunan DRAM'i arka tarafa üretmişler yenilerde sanırım. Etiketi sökmeden gözükmüyor çünkü.

Peki o etiketi söktüğünüz yerde DRAM var mıydı? SX8100'ün yenilerinde önde bulunan DRAM'i arka tarafa üretmişler yenilerde sanırım. Etiketi sökmeden gözükmüyor çünkü.

Evet vardı bir de bu nedenle söktüm. Isınacak parçaların üzerinde sallanan dandik bir etiket ne kadar anlamlı.

@BerkayZ87 yalnız ADATA'nın programında seri numarası çıkıyor;

Screenshot_1.jpg

Son düzenleme:
Evet vardı bir de bu nedenle söktüm. Isınacak parçaların üzerinde sallanan dandik bir etiket ne kadar anlamlı.

@BerkayZ87 yalnız ADATA'nın programında seri numarası çıkıyor;

Eki Görüntüle 1211555
Aa, dikkat etmemişim :D Bir deneyeyim.
@kino Giriş yaptım, uğraşmama değmedi. Acronis diye bir yazılım indirebilmeme yaradı sadece :ROFL: Ben de SSD Toolbox'a yeni özellikler gelecek sanmıştım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı