XPrime kumaş vs. Hawk kumaş


Hocam peki tüm bunlardan sonra sonuç olarak hawk koltuğu önerir misiniz? Veya 1500 liraya şu koltuk daha iyi dediğiniz bir model var mı yoksa bunu alın mı diyorsunuz? Teşekkürler.
 
Hocam peki tüm bunlardan sonra sonuç olarak hawk koltuğu önerir misiniz? Veya 1500 liraya şu koltuk daha iyi dediğiniz bir model var mı yoksa bunu alın mı diyorsunuz? Teşekkürler.
Boy
Kilo
Oturma süreniz
Bir bilgisayar koltuğundan beklentiniz

Bunları yanıtlarsanız kendi deneyimimi de katarak net bir cevap verebilrim
 
Hocam gıcırtıyla alakalı yağlanması gerektiğini söylüyolar. Ben de sipariş verdim ve yağlamadan gönderdiklerini kargo esnasında bir sıkıntı olmaması için kurduktan sonra yağlamanın daha mantıklı olduğunu söylediler bana. Ben de kurduktan sonra yazarım buraya sonuçları.
 
Bir çok yerde sırt kısmının rahatsız olduğu yazıyor. Bu fiyatlara çıkmışken daha rahat bir kumaş koltuk bulunur sanırım. Ben de aramaktayım henüz bulamadım.
 
Boy
Kilo
Oturma süreniz
Bir bilgisayar koltuğundan beklentiniz

Bunları yanıtlarsanız kendi deneyimimi de katarak net bir cevap verebilirim

Hocam merhaba 1.75 70 kiloyum. Geceleri oyun falan oynuyorum yani yine de 6 7 saat oturuyorum. Dediğim gibi 1500 lira verince insan iyi bir koltuk olsun istiyor yani hem terletmesin hem rahat olsun hem de özellikle kolçakları yumuşak mı onu öğrenmek istiyorum açıkçası. Şu anki koltuğun kolçağı tırtıklı ve dirseklerimi mahvetti bez sarıp öyle koyuyorum kolumu yani öyle diyeyim.

Geldikten sonra sonuçları yazarsanız çok memnun olurum. Hangi modelini sipariş verdiniz bu arada?
Bir çok yerde sırt kısmının rahatsız olduğu yazıyor. Bu fiyatlara çıkmışken daha rahat bir kumaş koltuk bulunur sanırım. Ben de aramaktayım henüz bulamadım.

Hocam bu fiyat bandında tek kumaş bu ikisi var sanırım başka bulamadım ben çünkü.
 
Titan modelini ama ben yeni renkli modelini aldım. Şuan da resmi olarak satışa çıkarmadılar. Ben de bir tanıdığım aracılığıyla yeni renklerini gördüm. Geldiği zaman görselleriyle paylaşırım.
 
Kolçaklar plastik, ne sert ne yumuşak, araçların kapı konsollarındaki hafif içe gömülen plastik malzemeyi düşün. Benimkilerin kolçakları 1 ayda zımba çıkardı. Dirseğe batıyor. Ben de terzide yumuşak bir sünger diktireceğim üzerine. Malesef bu tür koltukların hepsinde aynı kolçak sistemi kullanılıyor.

1500 lira verip iyi bir koltuğa oturmak istiyorum diyorsunuz ya, aynısını ben de diyordum. Koltuk bazı alanlarda veriyor bunu ama bazı alanlarda malesef veremiyor. Şöyle söyliyim. Benim 2 takıntım vardır.

1) Sırt kısmı ve oturak iyi kilitlenmeli. Kilitlediğimde sırtımı yasladığımda o koltuk geri esnemeyecek güven verecek. (Malesef 2-3 santimlik bir oynama söz konusu bu mekanizmaların hepsinde. Ve tak tuk ses yapıyor. Fakat fileli koltuk alamıyorum çünkü filelilerin sırtı sürekli esniyor. Sırt kısmı kitlenebilen uygun fileli koltuk bulamadım. +2000TL iyileri.

2)kafamı rahat yaslayabilmem gerek, boynumu yumuşakça ve iyi desteklemesini isterim.
Koltuk ile gönderdikleri isminiz yazdırabildiğiniz yastık elyaf ile doldurulmuş ve SERT. Evet sert. Bunu neden kimse belirtmiyor incelemelerde bilemiyorum. Beni aşırı rahatsız etti ve kendime yumuşak güzel bir boyun yastığı aldım onu kullanıyorum. Böyle çok rahat. 1.82 yim ve çok rahat başımı yaslayabiliyorum. Ama fileli ofis koltuklarında da boyun desteği facia. Anca 2000+ TL ücret ödeyip tasarım markalardan satın almak gerekiyor. Bu yüzden kötünün iyisi diyip hawk aldım.

Eğer benim gibi takıntılarınız yoksa, yarı fiyatına fileli bir koltuk alın geçin. Yazın en rahatı. Minderi yumuşacık, bağdaş kurabiliyorsunuz. Bunun öyle değil. Önerip önermeme kısmına bir şey demiyim. Kendiniz karar verin. Şahsen 800tl deri koltuk alıp içine gömülmek psikolojik olarak mutlu ederdi beni. Yazın kullanmalık da mutfak sandalyesi

Parasını haketmiyor bu "gaming" koltuklar. Vallahi etmiyor. Ama ülkemizde kumaş olarak bu model koltuk yapan da pek yok. Bunlara mahkumuz. Amazon.de'de o kadar güzel koltuklar var ki. Türkiye'ye kargoları yok...
 
Son düzenleme:

Hocam çok güzel yazmışsınız çok teşekkürler. Son bir sorum var oturma kısmı diğer koltuklara göre ince görünüyor çok ince mi? Yoksa göründüğünden yumuşak mı? Örnek verseniz araba koltuğu yumuşaklığında der miydiniz o konudada biraz sıkıntım var? Bir de rica etsem koltuktan birkaç görüntü atabilir misiniz? Kolçak vs. Teşekkürler.
 
Evet, tam araba koltuğu kıvamında değil bir tık daha sert. Oturak ince görünüyor ama sert hissettirmiyor. Sırt için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Öncelikle bel yastığı olmadan oturmak imkansız. Tahta gibi hissettiriyor sırt. Sırt dayama daha yumuşak olmalıydı. Sırta da 60 dns olmamış. Sırt 50 dns, oturak 60 dns olmalıydı kesinlikle. Prime modeli bu konuda daha iyi. Rahatlık açısından. (Ama onun da yastıkları fiyasko) Fakat, zaten bel yastığını lombar destek için hafif yukarı konumlandırdığınızda öyle güzel destekliyor ki koltuğa sırtınız zaten pek değmiyor. Kürek kemikleri ve omuzlar değiyor yalnızca. (yeterli).

Fotoğrafta göreceksiniz bacakların denk geldiği yerlerde ön kısımda biraz göçme gerçekleşti 2 ayda. (Eğreti duruyor bize doğru sol taraf)
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2021-06-15 at 22.45.34.jpeg
    234,7 KB · Görüntüleme: 151
  • WhatsApp Image 2021-06-15 at 22.45.33.jpeg
    225 KB · Görüntüleme: 138
Hawk fab v4 kumaş kullanıyorum 6 aydan fazladır. Gayet memnunum, tavsiye ederim. 1200 TL iken almıştım.

Evden çalışıyorum, işim gereği 10-12 saat civarı bilgisayar başındayım, bazen daha fazla. 80 kilo, 175 boyundayım.

Oturma kısmı ince gibi görünse bile sert hissettirmiyor, otururken gayet rahat. 6 ayda çökme falan gibi bir durum olmadı.

Firmanın satış sonrası desteği de gayet iyi. En azından benim tecrübem bu şekilde.

Kumaş dışında koltuk kesinlikle almayın bu arada, bir süre sonra soyulup dökülüyor deri kısımları. Kumaş büyük rahatlık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…