XT Olmayan RX 6500 ve 6X50XT Serisi Yakında Gelebilir

Hocam istediğin kadar fakir ol -isminde yazdığı için- bu ekran kartı bu fiyatı hak etmiyor. Hak etse tamam diyeceğiz. Mesela RTX 3050 bu fiyatı %60 hak ediyor ise RX 6500 XT ise %40 hak ediyor anlatılmak istenen bu. NVIDIA burada daha iyi iş çıkarmış olarak gözüküyor. En düşük seviyeyi hedeflediler ise bu fiyatta olmaması gerekir bu tür bir kartın, resmen saçmalık için uğraşmışlar. RTX 3050 övülecek bir kart kesinlikle değil ve hatta bence "dönemine göre" GTX 1050 Ti daha fiyat performans bir karttı. Resmen GTX 1660 Ti'yi almışlar içine DLSS ve RTX serpmişler yani çok bir şakası yok, ancak en azından gidip de GTX 1660 Ti'den düşük performans verecek duruma da düşmüyor kart...

Evet, iki firmada içibde bulunduğumuz şartları fırsata çevirerek yararlandılar. RX 6500 XT bu döemin kartı değil haklısınız fakat belliki RTX 3050 performansında olsa 259 dolar yerine 400 dolara satarlardı. Bana yanlış anladığınızı söylemiyorum ama ben sadece düşük fiyatlı ekran kartlarını tekrardan görmek istiyorum o kadar.

Hayır, 6500 Newegg'de 259 dolara varken RTX 3050 400 dolar civarı. Sizin düşündüğünüzü elbette AMD de düşünmüştür. Belliki en düşük seviyeyi hedeflemişler.
Yalnız mantıksız konuşuyorsunuz. "En düşük seviye" diye bir şey yoktur. Piyasada zaten RX 570, RX 580, RX 5500 XT gibi kartlar 8 GB halde bulunuyorlar. Yeni kart çıkarıyorsanız bir şeylerin üstüne koyarsınız. 4 GB VRAM ekleyip madencilik için alınmasın diye Gen4 şartı koşmanın nasıl bir mantıklı yanı olabilir? Kaç insan Gen4 destekli anakart kullanıyorken RX 6500 XT alır? Global çoğu inceleme kanalında bu kartın gerek fiyat gerekse performans anlamında kötü olduğu kabul ediliyor. Savunduğunuz argümanın bir karşılığı bulunmuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yalnız mantıksız konuşuyorsunuz. "En düşük seviye" diye bir şey yoktur. Piyasada zaten RX 570, RX 580, RX 5500 XT gibi kartlar 8 GB halde bulunuyorlar. Yeni kart çıkarıyorsanız bir şeylerin üstüne koyarsınız. 4 GB VRAM ekleyip madencilik için alınmasın diye Gen4 şartı koşmanın nasıl bir mantıklı yanı olabilir? Kaç insan Gen4 destekli anakart kullanıyorken RX 6500 XT alır? Global çoğu inceleme kanalında bu kartın gerek fiyat gerekse performans anlamında kötü olduğu kabul ediliyor. Savunduğunuz argümanın bir karşılığı bulunmuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Piyasada bulunuyor? Eğer ikinci elden bahsediyorsanız dün açtığım konuyu göz atabilirsiniz. Ayrıca beni tam olarak beni anladığınızı ya da yazdıklarımı tam olarak okuduğunuzu düşünmüyorum. Ben burada RX 6500 XT'nin gen4 veya 4 GB RAM'ini savunmuyorum. Ben burada 6500'ün 4750 lira olmasını savunuyorum ve "düşük bütçe" için çıkarılmış kartların 400 dolara satılmaması gerektiğini savunuyorum.

Piyasada bulunuyor? Eğer ikinci elden bahsediyorsanız dün açtığım konuyu göz atabilirsiniz. Ayrıca beni tam olarak beni anladığınızı ya da yazdıklarımı tam olarak okuduğunuzu düşünmüyorum. Ben burada RX 6500 XT'nin gen4 veya 4 GB RAM'ini savunmuyorum. Ben burada 6500'ün 4750 lira olmasını savunuyorum ve "düşük bütçe" için çıkarılmış kartların 400 dolara satılmaması gerektiğini savunuyorum.
Düşük bütçe için kart çıkarmanın manasızlığını videoya bakarsanız görürsünüz zaten. Gen4 destekli bir anakart olmadıktan sonra bu kartın performansı yerlerde seyrediyor. Gen4 destekli anakartı olan bir kullanıcı için ilk tercih RX 6500 XT mi olur? Siz fiyatından yola çıkıyorsunuz ama aynı videoda da fiyat başına performans endeksi çıkarılmış ki inanılmaz vasat konumda.

Saydığım ekran kartları piyasada bulunuyor. Hala satılıyor ve piyasaya da akıyor. Madencilik yüzünden bulunmuyor gibi bir argümanla geleceksiniz ki zaten saçmalık burada başlıyor. Kalkıp yeni kart ürettik diye RX 6500 XT'nin performansını kısacaksanız RX 570-RX 580 çıkarmaya devam edersiniz. Yeni kart çıkarıp eski kartlardan geri düşüyorsa bunun bir izahı olamaz.

Fiyat üzerinden bir ürün aklanamaz. Yeni ürün çıkarıp fiyatını makul tutacaksanız karşılığında kullanıcıya bir şey sunmanız gerek. RX 570'i olan bir kullanıcı neden RX 6500 XT'ye geçsin yahu? Bunu anlamak bu kadar zor mu? Ben sayısız konuda AMD'nin ileri gidişini savunmuşumdur ama bu kart özelinde yanlıştır. Bunu sadece ben söylemiyorum. Bu yüzden size videolu içerik sundum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı