Hocam istediğin kadar fakir ol -isminde yazdığı için- bu ekran kartı bu fiyatı hak etmiyor. Hak etse tamam diyeceğiz. Mesela RTX 3050 bu fiyatı %60 hak ediyor ise RX 6500 XT ise %40 hak ediyor anlatılmak istenen bu. NVIDIA burada daha iyi iş çıkarmış olarak gözüküyor. En düşük seviyeyi hedeflediler ise bu fiyatta olmaması gerekir bu tür bir kartın, resmen saçmalık için uğraşmışlar. RTX 3050 övülecek bir kart kesinlikle değil ve hatta bence "dönemine göre" GTX 1050 Ti daha fiyat performans bir karttı. Resmen GTX 1660 Ti'yi almışlar içine DLSS ve RTX serpmişler yani çok bir şakası yok, ancak en azından gidip de GTX 1660 Ti'den düşük performans verecek duruma da düşmüyor kart...
Evet, iki firmada içibde bulunduğumuz şartları fırsata çevirerek yararlandılar. RX 6500 XT bu döemin kartı değil haklısınız fakat belliki RTX 3050 performansında olsa 259 dolar yerine 400 dolara satarlardı. Bana yanlış anladığınızı söylemiyorum ama ben sadece düşük fiyatlı ekran kartlarını tekrardan görmek istiyorum o kadar.