XTM50 termal macun nasıl kullanılır?

kerem549

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, Corsair'e ait XTM50 termal macununu aldım ancak hiç termal macun yenilemedim. Nelere dikkat etmeliyim ya da siz termal macununuzu yenilerken nasıl yeniliyorsunuz? İşlemciyi ilk aldığımda işlemci fanının alt kısmında termal macun vardı işlemcide yoktu, aynı şekilde fanın altına mı sürmeliyim yoksa işlemcinin üstüne mi? Herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, Corsair'e ait XTM50 termal macununu aldım ancak hiç termal macun yenilemedim. Nelere dikkat etmeliyim ya da siz termal macununuzu yenilerken nasıl yeniliyorsunuz? İşlemciyi ilk aldığımda işlemci fanının alt kısmında termal macun vardı işlemcide yoktu, aynı şekilde fanın altına mı sürmeliyim yoksa işlemcinin üstüne mi? Herkese şimdiden teşekkürler.

Önce işlemci fanını dikkatlice sökün ve işlemcide olan termal macunu dikkatlice temizleyin ve elinideki termal macunu dikkatlice bir köşeye dikey çok sıkmayacak şekilde hafifçe sıkın ve bir kart yardımı ile bütün her yere taşırmayacak şekilde yayın.

Önce işlemci fanını dikkatlice sökün ve işlemcide olan termal macunu dikkatlice temizleyin ve elinideki termal macunu dikkatlice bir köşeye dikey çok sıkmayacak şekilde hafifçe sıkın ve bir kart yardımı ile bütün her yere taşırmayacak şekilde yayın.
Aldığım macun kit olarak geldi zaten. Önce ıslak mendilli biraz sıkıp işlemciyi sildim. Fanı temizledim. Sonra kitten çıkan şeffaf kılıf gibi bir şey çıktı onunla taşırmadan dağıtmaya çalıştım. 5 miligramın 1-1.5 miligramı gitti ama hepsi işlemciye gitmedi. Kartta kalan oldu ıslak mendille sildiğim oldu. Eskisine göre daha çok macun var şu an. Umarım bir sıkıntı çıkmaz. Kaç aydır bir yenilemem gerekiyor bilmiyorum ama 3-4 ayda bir yenilerim diye düşünüyorum. Ayrıca macundan sonra bilgisayarı açmaya çalıştım ancak ekran gelmedi. Rami tak çıkart yaptıktan sonra düzeldi şu anda sorunsuz çalışıyor. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Aldığım macun kit olarak geldi zaten. Önce ıslak mendilli biraz sıkıp işlemciyi sildim. Fanı temizledim. Sonra kitten çıkan şeffaf kılıf gibi bir şey çıktı onunla taşırmadan dağıtmaya çalıştım. 5 miligramın 1-1.5 miligramı gitti ama hepsi işlemciye gitmedi. Kartta kalan oldu ıslak mendille sildiğim oldu. Eskisine göre daha çok macun var şu an. Umarım bir sıkıntı çıkmaz. Kaç aydır bir yenilemem gerekiyor bilmiyorum ama 3-4 ayda bir yenilerim diye düşünüyorum. Ayrıca macundan sonra bilgisayarı açmaya çalıştım ancak ekran gelmedi. RAM'i tak çıkart yaptıktan sonra düzeldi şu anda sorunsuz çalışıyor. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Hocam macun yenileme CPU ısınmaya başladığında gereklidir eğer ısınma yapmıyorsa değiştirmenize gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı