XTU'da "Core Voltage Offset" kısmı ayarlanmıyor

Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
3.300
Makaleler
20
Çözümler
13
Core i7 10750H işlemcime undervolt yapmak için XTU indirdim. Öncesinde MSI BIOS'tan Overclocking kısmını aktif edip XTU için gerekli ayarlamaları da aktif hâle getirdim. XTU programında "Core Voltage Offset" kısmı ayarlanamıyor. Bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu? Voltajı nasıl ayarlayabilirim?

Adsız.png

Sorunu araştırdım ve buldum. Sürümden kaynaklı problem var. En son sürüm yerine XTU 6.5.2.40 sürümünü indirdiğinizde Core Voltage Offset kısmı ayarlanabiliyor. Lakin Core i7 10750H'ye gene de undervolt yapılamıyor. Bilginize.
 
Son düzenleme:
Core i7 10750H işlemcime undervolt yapmak için XTU indirdim. Öncesinde MSI BIOS'tan overclocking kısmını aktif edip XTU için gerekli ayarlamaları da aktif hâle getirdim. XTU programında "Core voltage offset" kısmı ayarlanamıyor. Bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu? Voltajı nasıl ayarlayabilirim?

Eki Görüntüle 1085870
Sorunu araştırdım ve buldum. Sürümden kaynaklı problem var. En son sürüm yerine XTU 6.5.2.40 sürümünü indirdiğinizde Core voltage offset kısmı ayarlanabiliyor. Lakin Core i7 10750H'ye gene de undervolt yapılamıyor. Bilginize.

Yapabildiniz mı hocam.
 
Hocam hortlatmış gibi olacağım ama bende de aynı işlemci var ve thrtottle sorunuyla cebelleşiyorum undervolt yapılamıyor mu eminsmiziniz.
Yapabildiniz mı hocam.
Hayır yapamadım. Bu eski laptobumdu ve RTX 2060 vardı. Ben direkt turbo boost'u kapattım ve işlemci 55-60 derecelerde gezindi oyunlarda. Turbo boost kapalı iken RTX 2060'a darboğaz yapmıyordu zaten ve çoğu oyunda hiçbir FPS farkı da yoktu. Bazı işlemci yüklü oyunlarda %20 kadar fark olabiliyordu. Bu tip oyunlarda turbo boost'u aktif ediyordum sadece. Çok güçlü bir ekran kartınız yoksa bu şekilde de yapabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı