Xfce ortamı daha çok performans odaklı gidiyor, tabii ki kde gibi ortamlara göre tasarımsal olarak zayıf. İcon ve sistem teması olarak zaten Elementary'nin temalarını kullanıyor. Elementary'nin Pantheon ortamı da kişiselleştirme açısından zayıf.
Kişileştirmek icin kullanmıyorum ben kanki.
Bana güzel bir kullanım ortami sunuyor. Çok verim alıyorum.
Kendine özgü;
Eddy,
Reco,
Vocal gibi uygulamaları var.
Bana inanılmaz derecede kolaylaştırılmış pencere ve ortam geçişleri sunuyor. Kısayol tuşları ile.
Ayrıca kendine özgü teknolojiler de var. Resim içinde resim gibi.
Ama gel gelelim sanki 18.04 tabanlı olduğu icin, sürücülerinin güncel olmadığını düşünüyorum. XanMod kernelda uyumsuz çalışıyor sistem. O yüzden Xanmod kernel kurmayacağım.
Artık 6'yi bekleyeyim ve 5'i kullanmaya devam edeyim. Çünkü ben elementaryOS'tan başka GNU/Linux kullanamıyorum.
Şimdi KDE ortam kuracağımı ama hiç stabil değil masaüstü ortamları çöküyor, işlemler gecikiyor ozellesince. Çünkü Widgets, lattedock falan açık oluyor.
Eksik dil, fazla karmaşık seyler. Her yerse bir şey değiştirmek var. Benim dikkatimi dağıtıyor böyle seyler.
Bir de Deepin OS var. O güzel. Ubuntu gibi o ya. Bir kararlık ve kurumsallik var. Tasarımı da güzel.