XYZ, .com, .net ve .org arasındaki farklar

TekAtanCupCake

Femtopat
Herkese merhaba arkadaşlar ben ve arkadaşım web sitesi açmak istiyoruz fakat 2 seçenek arasında kaldık ve bir cevap bulamadık. XYZ domaini ile .com .net .org arasındakı farkı çözemedik. XYZ fiyat olarak daha mâkul fakat nedenini bilmiyoruz o yüzden araştırmak istedik sizce hangisini almalıyız.

XYZ güvenilir değildir. .com domainli websiteler her antivirüs uygulamalarından neredeyse hepsi geçer. Sırf XYZ domaini diye girmediğim bir çok website var.

Aslında hiç bir farkı yok. Domainlerin ilk çıkış dönemlerinde hepsi belirli bir amaç için tasarlanmıştı. Bir kaç örnek;
Kod:
.aero -> Havacılık Endüstrisi(THY, Pegasus vs.)
.com -> Commercial(Ticari. Sahibinden, Trendyol vs.)
.net -> Ağ İşiyle Uğraşan Firmalar(Türk Telekom, Turkcell, Cisco vs.)
.org -> Organizasyonlar(AHBAP, LÖSEV vs.)
.edu -> 2-4 yıllık üniversite ve kolejler
.k12 -> Lise ve altı resmi okullar
.travel -> Seyahat ve acenteler
.gov -> Devlet
.name -> Kişisel web siteleri
.pro -> Belirli bir alandaki profesyonellerin açtığı siteler(doktor, mühendis, mimar vb.)
.biz -> .com gibi ticari(business)
.xxx -> Yetişkin içeriği

Daha sonraları bu kayıt kısıtlamaları kalktı. .xyz ise 2014 yılında çıkan, henüz yeni sayılabilecek bir domain tipi. Ancak yine de çok hızlı bir yükseliş gösterdi. Google'ın da abc.xyz sitesiyle tanınan Alphabet şirketiyle işbirliğine girmesiyle patlama yaptı. Şu anda dünyada en çok satılan altıncı domain çeşidi. Fakat bunun sebebini de bir incelemek lazım elbette.

Konunun özüne gelirsek; SEO'larda vs. hiç bir sıkıntı yaşamazsınız yine gözükürsünüz her yerde. Ancak ucuz olmasından dolayı bir sürü virüslü, spam siteler .xyz domainlerini tercih etti ve bu son kullanıcıda(bizlerde) önyargı oluşturdu. Şahsen ben .xyz domain gördüğümde girmiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı