.net ile .com arasındaki farklar nelerdir?

.com = ticari alan adı olarak üretilmiş olmasına rağmen günümüzde her tür site için kullanılmaya başlamıştır. İngilizce'de "commercial" anlamına gelmektedir.
.net = İngilizce'de ağ uzantısı anlamına gelen "network" kelimesinden kısaltılmıştır.
.org = organizasyonlar için kullanılır "organization" kelimesinin ilk üç harfi kullanılmıştır.
.biz = bu uzantı iş, ticaret anlamına gelen "business" kelimesinden kısaltılmıştır.
.info = uzantısı bilgi anlamına gelmektedir. İngilizce'de "information" kelimesinin kısaltılmışıdır.
.Pro = profesyonel anlamına gelmektedir. İngilizce'de Professional" kelimesinin kısaltılmışıdır.
.name = gerçek isimler için bu uzantı kullanılmaktadır. İngilizce'de "nickler" kelimesinden üretilmiştir.
.edu = eğitim kurumları için türetilmiş bir alan adı uzantısıdır. "education" kelimesinin kısaltılmışıdır.
.gov = devlet kuruluşlarının alan adı uzantısıdır. "government" kelimesinin kısaltılmışıdır.

Kaynak:

Bir de .k12 vardır. Toplam 12 yıllık ilköğretim ve ortaöğretim okullarının web sitelerinin alan adıdır. Türkiye'de de kullanılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı