Yabancı Dilde Üniversitede Hangi Bölümler Var?

Arel1

Hectopat
Şu an 10. sınıfım, dil seçmeyi düşünüyorum. Seviyem A2 olması lazım. Üniversitede hangi bölümlere girebilirim bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dil edebiyat, dilbilimi, öğretmenlik, mütercim tercümanlık, turizm rehberliği, çeviribilimi bölümlerine girebilirsiniz. Buradan daha detaylı bakabilirsiniz.

İngilizce için dil ve edebiyat bölümleri en mantıklı seçenek gibi. Öğretmenlik te güzel fakat İngiliz dili ve edebiyatı mezunları sanırım öğretmen de okabiliyor.

@Barisdkmn formasyon alarak evet, KPSS'ye girerek devlete atanabiliyorlar. Onun dışında özel kurumlarda da çalışabilirler.
@Arel1 ilginiz varsa geçin, neden olmasın?

@Barisdkmn formasyon alarak evet, KPSS'ye girerek devlete atanabiliyorlar. Onun dışında özel kurumlarda da çalışabilirler.
@Arel1 ilginiz varsa geçin, neden olmasın?
Benim düşüncem şu yönde hocam. İngilizceyi sonradan da öğrenebilirim yine de ama diğer dersler bana çok saçma geliyor ya, hiç hoşuma gitmiyor. Tabii bu kişiden kişiye değişir, yapan hepsinide yapabiliyor ama bilemiyorum ben sevmiyorum matematik haricindeki dersleri.
Matematiğin 4 işlem dışı birşeye yaradığı yok ( fonksiyon, polinom konuları v.s.) ama ingilizce herzaman her yerde lazım olur, yurt dışına seyahate çıktığında, İstanbul gibi metropol şehirlerde, v.s.

Sizce söylediklerime hak veriyormusunuz, dil seçmekten biraz korkuyorum sadece ilerde sıkıntı çıkarırmı bana ?

@333365

Son düzenleme:
Dil ne gibi sıkıntı çıkarabilir ki? Dil bilmek aç bırakmaz seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…