Oncelikle belirli bir miktarda protein ve karbonhidrat alman lazim, bunları boyuna kilona gore hesaplayabilecegin bir sürü site var. Ben Calculator.net uzerinden hesapliyorum, site sana her seyi sunuyor. Bu tür diyetler de, yağ yakma/kilo verme durumlarinda diyetinizi ne kadar cesitlendirirseniz o kadar idareli olursunuz. Diyet spor demek sadece tavuk pilav demek değil, kendimden ornek vereyim, atiyorum 2500 Kalori/ 250 Karbonhidrat / 200 Protein almam gerekiyorsa, bunu olabildigince cesitlendiriyorum. Misal karbonhidrat kaynagi olarak neler tuketebilirsin bilmiyorum ancak, pirinç unu/glutensiz makarna/basmati pirinç/patates bunların arasında olabildiğince cesitlendir. Aynı sekil protein kaynagi olarak, whey protein/yumurta/et/tavuk/balık bunlardan da butcene uyani secip, sectigin besinin icinden yeterli proteini alman gerekiyor. En önemlisi de makro takip etmeniz gerekiyor, bunları surekli her gün ne yedim, ne yesem diye surekli hesap kitap yapıp gün icinde ona gore ayak uyduruyordum ben. Biraz uzattım ancak yapacak şeylerin basit. Gunluk kalorini hesapla, yeterli proteini al, yeterli karbonhidrat al, yedigin şeyleri olabildiğince cesitlendir, gunluk minimum 30 dakika yuruyus ile bunlari gerceklestirdigin zaman sonuç gelmeme ihtimali yok, sadece zamana bırakın. Bu termojenik seylere de ne kadar gerek var sorgulanir. Kardiyordan önce ağzına atarsin bir tane, ekstra terlersin su atarsin bu kadar. Bunların katkısı var mı var, ama gereği de yok. Eger bir yerden ulasabilirsem size, gerekli cesitlendirme, kalori hesabı ve neyi ne kadar yiyecegimi bilmiyorum derseniz, bu konuda da yardimci olurum. Kilo vermek icin spora gitmeye de gerek yok elbette, 3-4 ayda 90 kilonun altina rahat inersin.