Yağ oranı 3.5-4 ayda nasıl düşürülür?

AsilTÜRK

Decipat
Katılım
6 Temmuz 2022
Mesajlar
3.320
Çözümler
5
Boy 181, kilo 103 civarı. Yağ oranını bilmiyorum. Bir hastalığımdan dolayı diyet yapıyorum birçok yiyecekten uzak duruyorum. 3 aydır şeker ve ekmek tüketmiyorum. Akşamları fullm tavuk pilav yanında kefir, laktozsuz yoğurt, domates, salatalı, kıvırcık vs. alıyorum ambalajlı ürünlere hiç bulaşmıyorum. Gün içerisinde açlık çekiyorum ama bu fazla değil. Çok hareketli biri değilim COVID zamanında dambıl almıştım ağırlık sorunu yok ama önceliğim göbeği eritip biraz da olsa sıkılaşmak. Temmuz sonuna doğru biraderimin düğünü var. 3 buçuk-4 ayda ne kadar kilo verebilirim?
Program öneriniz var mı? Minimum 90 kilo veya altı olmam lazım, dediğim gibi çıkıp koşarım falan ama tam olarak nasıl bir program yapmalıyım bilmiyorum.

@ikseroo seni çoğu fitness sorularında görüyorum dostum el atarsan çok iyi olur :)
 
Son düzenleme:
Hızlı bir şekilde yağ yakmak istiyorsan termojenik yağ yakıcı kullanmalısın ayrıca kardiyo ve idman şart.
 
Dediğin gibi disipliysen 3-4 ayda hedefine ulaşırsın.

Disiplin var ama hareketli biri değilim, uymam gereken bir liste olsa spor anlamında onları uygularım. Oturduğum yerde büyük parklar var koşu vs yapabileceğim evde dambıl vs var.

Hızlı bir şekilde yağ yakmak istiyorsan termojenik yağ yakıcı kullanmalısın ayrıca kardiyo ve idman şart.

Bağırsak problemlerim var bu tarz ürünleri kullanamam maalesef. Bu dediklerinizin olduğu bir program bulabilir miyim?
 
Disiplin var ama hareketli biri değilim, uymam gereken bir liste olsa spor anlamında onları uygularım. Oturduğum yerde büyük parklar var koşu vs yapabileceğim evde dambıl vs var.
Spor salonuna gitseydin o iş kolaydı da evde veya parklarda ne yapılır bilmiyorum. Ersoy Gür'ün instagramında evde antreman programı var, ben olsam onu yapardım.
 
Oncelikle belirli bir miktarda protein ve karbonhidrat alman lazim, bunları boyuna kilona gore hesaplayabilecegin bir sürü site var. Ben Calculator.net uzerinden hesapliyorum, site sana her seyi sunuyor. Bu tür diyetler de, yağ yakma/kilo verme durumlarinda diyetinizi ne kadar cesitlendirirseniz o kadar idareli olursunuz. Diyet spor demek sadece tavuk pilav demek değil, kendim den ornek vereyim, atiyorum 2500 Kalori/ 250 Karbonhidrat / 200 Protein almam gerekiyorsa, bunu olabildigince cesitlendiriyorum. Misal karbonhidrat kaynagi olarak neler tuketebilirsin bilmiyorum ancak, pirinç unu/glutensiz makarna/basmati pirinç/patates bunların arasında olabildiğince cesitlendir. Aynı sekil protein kaynagi olarak, whey protein/yumurta/et/tavuk/balık bunlardan da butcene uyani secip, sectigin besinin icinden yeterli proteini alman gerekiyor. En önemlisi de makro takip etmeniz gerekiyor, bunları surekli her gün ne yedim, ne yesem diye surekli hesap kitap yapıp gün icinde ona gore ayak uyduruyordum ben. Biraz uzattım ancak yapacak şeylerin basit. Gunluk kalorini hesapla, yeterli proteini al, yeterli karbonhidrat al, yedigin şeyleri olabildiğince cesitlendir, gunluk minimum 30 dakika yuruyus ile bunlari gerceklestirdigin zaman sonuc gelmeme ihtimali yok, sadece zamana bırakın. Bu termojenik seylere de ne kadar gerek var sorgulanir. Kardiyodan önce ağzına atarsin bir tane, ekstra terlersin su atarsin bu kadar. Bunların katkısı var mı var, ama gereği de yok. Eger bir yerden ulasabilirsem size, gerekli cesitlendirme, kalori hesabı ve neyi ne kadar yiyecegimi bilmiyorum derseniz, bu konuda da yardimci olurum. Kilo vermek icin spora gitmeye de gerek yok elbette, 3-4 ayda 90 kilonun altina rahat inersin.
 
Spor salonuna gitseydin o iş kolaydı da evde veya parklarda ne yapılır bilmiyorum. Ersoy Gür'ün instagramında evde antrenman programı var, ben olsam onu yapardım.

Aslında salona 1-2 ay içerisinde gideceğim ama öncesini de düzgünce geçirmek istiyorum. Şu an uğraştığım bazı şeyler var hemen gidemem.

Oncelikle belirli bir miktarda protein ve karbonhidrat alman lazim, bunları boyuna kilona gore hesaplayabilecegin bir sürü site var. Ben Calculator.net uzerinden hesapliyorum, site sana her seyi sunuyor. Bu tür diyetler de, yağ yakma/kilo verme durumlarinda diyetinizi ne kadar cesitlendirirseniz o kadar idareli olursunuz. Diyet spor demek sadece tavuk pilav demek değil, kendimden ornek vereyim, atiyorum 2500 Kalori/ 250 Karbonhidrat / 200 Protein almam gerekiyorsa, bunu olabildigince cesitlendiriyorum. Misal karbonhidrat kaynagi olarak neler tuketebilirsin bilmiyorum ancak, pirinç unu/glutensiz makarna/basmati pirinç/patates bunların arasında olabildiğince cesitlendir. Aynı sekil protein kaynagi olarak, whey protein/yumurta/et/tavuk/balık bunlardan da butcene uyani secip, sectigin besinin icinden yeterli proteini alman gerekiyor. En önemlisi de makro takip etmeniz gerekiyor, bunları surekli her gün ne yedim, ne yesem diye surekli hesap kitap yapıp gün icinde ona gore ayak uyduruyordum ben. Biraz uzattım ancak yapacak şeylerin basit. Gunluk kalorini hesapla, yeterli proteini al, yeterli karbonhidrat al, yedigin şeyleri olabildiğince cesitlendir, gunluk minimum 30 dakika yuruyus ile bunlari gerceklestirdigin zaman sonuç gelmeme ihtimali yok, sadece zamana bırakın. Bu termojenik seylere de ne kadar gerek var sorgulanir. Kardiyordan önce ağzına atarsin bir tane, ekstra terlersin su atarsin bu kadar. Bunların katkısı var mı var, ama gereği de yok. Eger bir yerden ulasabilirsem size, gerekli cesitlendirme, kalori hesabı ve neyi ne kadar yiyecegimi bilmiyorum derseniz, bu konuda da yardimci olurum. Kilo vermek icin spora gitmeye de gerek yok elbette, 3-4 ayda 90 kilonun altina rahat inersin.

Teşekkür ederim bayağı yardımcı oldun dostum.
Supplement alırım ama dediğim gibi bağırsak sorunlarım var bu tarz şeyler direkt olumsuz etki yaratıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman gereği yok, gunluk kilonun minimum 1.5-1.6 katı protein almani oneririm. Bu tür diyet ve yag yakma surecinde karbonhidrattan da korkmayin. 150 gram proteini bos vaktinde hesaplayacaksin, gunluk şu kadar tavuk yesem, şu kadar yumurta yesem 150 gram proteine ulasirim diye surekli hesap kitap yapman lazım.
 
Aslında salona 1-2 ay içerisinde gideceğim ama öncesini de düzgünce geçirmek istiyorum. Şu an uğraştığım bazı şeyler var hemen gidemem.
O zaman Ersoy Gür hocanın evde antreman programını uygulamaya başlayın, kendisi spor camiasındaki en bilgili insanlardan birisi. Eğer sağlık sorunlarınız yoksa kreatin de alın derim, kaslanmayı ve kas yenilenmesini arttırır.
 
O zaman gereği yok, gunluk kilonun minimum 1.5-1.6 katı protein almanı oneririm. Bu tür diyet ve yag yakma surecinde karbonhidrattan da korkmayin. 150 gram proteini bos vaktinde hesaplayacaksin, gunluk şu kadar tavuk yesem, şu kadar yumurta yesem 150 gram proteine ulasirim diye surekli hesap kitap yapman lazım.

Anladım hocam sessizlik yediğim yazamadım.
Yalnız şöyle bir durum var açlık hissi oluşuyor, fiziğime baktığım zaman zayıfladığımı hissediyorum hatta üst bölge ağırlık çalıştığım için sıkılaşıyor ama tartıya çıktığım zaman kilo aynı şekilde düşme olmuyor. 1 saat önce tartıldım 106 geldim.

O zaman Ersoy Gür hocanın evde antrenman programını uygulamaya başlayın, kendisi spor camiasındaki en bilgili insanlardan birisi. Eğer sağlık sorunlarınız yoksa kreatin de alın derim, kaslanmayı ve kas yenilenmesini arttırır.

Bağırsak sorunlarım var, belli başlı yiyecekleri tüketiyorum. Pre workout önerenler de oldu ama dediğim gibi sorun yaratabilir. Sorun yaratıp yaratmayacağını da tam bilmiyorum. Nasol öğrenebilirim bunu da bilmiyorum :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı