Yağ oranı fazla mı?

Selam yağ oranım yüksek mi onu öğrenmek istiyorum da boyum 1.72 kilom 61 yağ oranım yüzde 15.5 çıktı 3 aydan fazladır spor salonuna gidiyorum. Ondan önce de diyet yapıyordum kilomu 6 ayda 68'den 61'e indirdim ama göbek duruyor yağ oranım fazla mı fazlaysa nasıl düşürebilirim yardımcı olur musunuz?
Hocam bence ideal aslında benimkisi %24 filan.

Hocam bence ideal aslında benimkisi %24 filan.
Sizin için normal olabilir fakat spor yapan kişilerde sürekli ayna karşısında olmak psikolojikmen obezmiş gibi hissetiriyor. En mükemmeli olana kadar kendinizi beğenmiyorsunuz.

Selam yağ oranım yüksek mi onu öğrenmek istiyorum da boyum 1.72 kilom 61 yağ oranım yüzde 15.5 çıktı 3 aydan fazladır spor salonuna gidiyorum. Ondan önce de diyet yapıyordum kilomu 6 ayda 68'den 61'e indirdim ama göbek duruyor yağ oranım fazla mı fazlaysa nasıl düşürebilirim yardımcı olur musunuz?
Sen bir skinny fatsin dostum. Daha fazla kilo vermeye devam edersen kolların dal gibi olur ve bu sefer kollarından dolayı çekinirsin. Yüksek protein, düşük karbonhidrat ile -300 kalori şeklinde diyet yapmalısın.

Eğer kas gelişimin yavaşsa dahiliyeden bir testesteron testi yaptır. Skinny fat, kirli/yetersiz beslenme ve düşük testesteron seviyelerinden dolayı olan bir durumdur. Testesteronunun düşük olma ihtimali de var.

Ayrıyeten, kreatin bu süreçte senin ilacın olabilir. Kaslarının bol bol su tutmaya ihtiyacı var.

Skinny fatsiniz muhtemelen yani yağ kütleniz fazla değil, kas kütleniz az. Yağ kaybetmeye değil de kas kazanmaya odaklanmanız lazım. Kalori ihtiyacınızı öğrenip kilonuzu koruduğunuz kalorinin direkt olarak aynısını ya da üstüne 100-200 kalori ekleyerek almanız lazım.

Diğer arkadaşların dediği gibi siz bir skinny fatsiniz hocam, yani kilolu değil ama göbekli, yağlı bir görüntü. Fakat kilo almanız kısmında yapılan yorumlara katılmıyorum. Ağırlık antrenmanını kesmeden kalori açığı vererek bir diyet yapın. Spora başlayalı çok uzun bir süre olmadığı için aynı anda kas kazanıp yağ yakmanız mümkün. Eğer kilo almaya çalışırsanız bir yerden sonra insülin hassasiyetiniz dağılacak ve takılıp kalacaksınız, antrenman tecrübeniz de çok fazla olmadığı için bunu farkettiğinizde çok uzun bir süre boşa gitmiş olacak. Kalori açığı yaparken de uzun süreler aynı açığı verirseniz kilonuz bir yerde takılacak, kilonuz düşmemeye başlayana kadar aynı açıkla devam edin tartıda fark olmadığını görünce azaltarak devam edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı