Yağlardan nasıl kurtulunur?

Racheq

Decapat
Daha fazla  
Futbola korona nedeniyle ara vermiştim.
Göbeğim oldu. 6 ay sonraya tekrardan başlayacağım. Fitness'a gidiyorum. Fakat şu yağlardan bir türlü kurtulamıyorum. Elimden geldiğince çalışıyorum. Zararlı olmayacaksa elimden ne geldiyse yapmaya hazırım. Ne yapmam lazım? Kreatin, protein tozu kullanmalı mıyım?

Kreatin protein tozu kullanarak yaglari yakamazsin. Yaglari yakmak icin thermo burner supplementler var ama onlar da bence gereksiz. Abur cuburu vs birak boyuna kilona gore gunluk alman gereken kalori miktarina bak alman gereken miktarin 300kalori falan altini ye yagli yemek daha az ye. Ve son olarak antreman sonrasi yuruyus vs yapabilirsin yuruyus yapacaksan incline yuksek hiz 5-6 10-15dk yurusen yeter. Gunluk olarak da 6000-7000 adimin altina dusmezsen 1-2 ay icinde baya zayiflarsin

Düzenli kalori azaltımı (Hesaplanan kalorinden 300 400 aşağı düzenli kalori alımıyla spora başlayıp yavaş yavaş kaloriyi düşürmek ki uzun süreçtir), ağırlık çalışması (Ağırlık çalışma sabah akşam koş diyenleri dinleme), ve doğru diyetle yapılır. Doğru yolu bu.

Bunun yanlış yolu da var ama o yolda metobolizma kafayı yiyor ve kastan kaybediyorsun.

Yağlardan kurtulmak için öncelikle beslenmeye dikkat etmen lazım. Kalori açığı yaratman gerekiyor, yani yaktığından daha az kalori alırsan vücut yağ yakmaya başlar. Şekerli ve işlenmiş gıdalardan uzak dur, protein ağırlıklı beslen. Bol su iç, uyku düzenine dikkat et.

Antrenmanlarda ağırlık çalışmaya devam et, ama yanında kardiyo da ekle. Antreman sonrası faftada 3-4 gün tempolu yürüyüş, koşu ya da HIIT yapabilirsin.

Kreatin ve protein tozu kullanmak kas gelişimine yardımcı olur, ama direkt yağ yakmaz. Protein tozu günlük protein ihtiyacını karşılamak için iyi bir takviyedir. Kreatin ise enerji verir ve antrenmanda daha iyi performans sağlar.

Özetle, düzenli antrenman, doğru beslenme ve sabırla bu iş çözülür.

Futbola korona nedeniyle ara vermiştim.
Göbeğim oldu. 6 ay sonraya tekrardan başlayacağım. Fitness'a gidiyorum. Fakat şu yağlardan bir türlü kurtulamıyorum. Elimden geldiğince çalışıyorum. Zararlı olmayacaksa elimden ne geldiyse yapmaya hazırım. Ne yapmam lazım? Kreatin, protein tozu kullanmalı mıyım?
şekeri kesmek en önemlisi eğer futbol hakkında bir sorun olursa söyleyebilirsin aktif olarak amatör bir takımda oynuyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı