Geçici stres, mevsim vs. yüzünden olduysa çok uğraşmazsınız, kronik hale geldiyse işiniz zor malesef. Ben yıllardır uğraşıyorum, birçok doktora gittim hepsi değişik ilaçlar verdi, ilaçların %99'u kortizonlu.
O kadar lanet birşey ki bir ilacı veya şampuanı kullanıyorsunuz, iyi hale geliyor oh be diyorsunuz. Sonra direnç kazanıyor ve başa dönüyorsunuz.
Benim tavsiyem kalıcı hale geldiyse, kortizonlu birşey kullanmayın (cildi inceltiyor, saç döküyor) krem ve şampuan kullanımını da sürekli değiştirmeniz yönünde olacaktır.
Şuan kullandığım kremler Bepanthol sensiderm kaşıntı giderici krem, bioderma atoderm intensive baume, şampuan ketoral, konazol, vichy dercos ve bioplas kepeğe karşı şampuan. (Bunlar benim tercihlerim, ancak öncelikle doktorunuzun dediklerini yapın lütfen)