Yağsız fritoz kullanan var mı?

XEfe.Bey

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba iyi akşamlar. Son zamanlarda sıkça gördüğüm yağsız fritöz diye satılan ürünleri kullanan hocalarım var mı? Yemeği çiğ bırakıyor mu ve gerçekten pişirilen şeyler lezzetli oluyor mu?

Evet hocam onlardan.
Air fryer'da yapılmış patates yemiştim, içi yumuşak dışı çıtır olan burgerci patateslerine benziyordu. Diğer sebzeler hakkında bilgim yok ama onlar da güzel olur muhtemelen. Xiaomi'nin bir modeliydi air fryer da.

Merhaba iyi akşamlar. Son zamanlarda sıkça gördüğüm yağsız fritöz diye satılan ürünleri kullanan hocalarım var mı? Yemeği çiğ bırakıyor mu ve gerçekten pişirilen şeyler lezzetli oluyor mu?
Genelde yanında yemek tarifleri veriyorlar, içinde yapman gereken işlemler ve süreler var. Onlara uyduğunda hiçbir problem yaşamıyorsun.

Örnek istersen patates kızartmak için patatesleri suda bekletip nişantasını attırıp kurutmanı ister, ben bir gün önceden yapıyorum o işi, pişirmeden 4-8 saat önce patatesleri kurumaya bırakıyorum, 35 dakika içinde nefis çıtır ince dilim parmak patatesler yapıyorum. Hatta yarın garam masalalı hindi, soğan, patates, sarımsak fantezisi yapacağım. Patates hazırlığı hariç pişme süresi 35 dakika toplamda gene.

En güzel yanı minimum bulaşık çıkması. Pişirme haznesinin yağ oranı belli olsa da sonradan tabakta ekleyebilirsin - ki eklemelisin sos olarak mesela tuzlu peynirli tereyağı, harika gidiyor. Ayrıca tereyağıyla pişiriyorum, öyle zeytinyağı, sıvı yağ gibi şeylere gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı