Yakışıklı diyen abiler ve ablalar doğru mu söylüyor?

518900

Hectopat
Bazen hepimize derler yakışıklı falan diye. Ya da babalarımıza bu yakışıklı oğlan senin mi diye ama hiç kız çevrem yok. Sizce doğru söylüyorlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır doğru söylemiyorlar. Sırf sen çocuklarısın diye mutlu etmek için söylüyorlar. Ya da özgüven kazandırmak için. Ailen, annen ve baban, onların çocuğu olmasaydın sana yine aynı şeyi diyecekler miydi?

Evinize gelen misafirlerin çocuklarını düşünün. Hiç ailenizin o çocuklar hakkında yakışıklı dediğini duydunuz mu? Ailesinin veya çocuğun yanında dedikleri hariç. Onlarla aynı ortamda bulunmadığı zaman diyorlar mı? Demiyorlar, değil mi? Evet, demezler. Çünkü öyle bulmazlar.

Senin ailen farkı olsaydı, şu anki aileni ziyaret etseydin sana da demezlerdi.

Her baba/anne oğluna "yakışıklı oğlum", kızına "güzel kızım" der. Ne kadar yakışıklı/ güzel olmasa bile.

Ben bu kelimeyi her gittiğim yerde duyuyorum. Kasiyerinden tut - gezi rehberine kadar herkes yakışıklı vb diye hitap ediyor. Ben şahsen isim bilmedikleri için ağız alışkanlıklarından dolayı söylediklerini düşünüyorum.

Hayat dış görünüşe çok az bağlıdır.

Bağlıdır hocam. Bununla ilgili birçok araştırma var. İnsanların işe alınması vb. önemli şeyler dahil. Özellikle American pyhsco izlediyseniz orada da rahat bir şekilde gözlemlerisiniz. Adam sorunlu bir tip, psikopatın teki ama toplumdaki elit algısı ve dış görünüşü yüzünden farkedilmiyor bile. Sadece film değil dediğim gibi ataştırmalar vs. var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı