Yalnızlık nasıl aşılır?

BurakBirinci1

Hectopat
Herkese merhaba, bu konuyu açmamın sebebi gerçek hayatta vs. bir arkadaşımın olmamasından ve sosyalleşememe durumu olduğu için açmak istedim. Evet sosyalleşmek gibi çırpınma derdinde değilim. Acizlik olduğunu düşünenler olacaktır. Umurumda değil sadece konuşabileceğim birileri istiyorum. Neyse, ben 19 yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. Liseyi uzaktan eğitim ile bitirdik. Arkadaşlarımın hepsi şehir dışına çıktıkları için bir ortamım kalmadı. Ortam kurabilecek bir tanıdığım veya çevrem olmadığı için dışarılarda genellikle yalnız takılıyordum ve bunu hiç dert etmezdim çünkü köpeğim vardı. Köpeğimi 2 gün önce kaybettim ve aşırı boşlukta hissetmeye başladım. Dertleşebilecek kız arkadaşım veya normal bir arkadaşım olmadığını fark ettim ve tek arkadaşım köpeğimdi. Sanki arkamda hala köpeğimin uyuduğunu hissediyorum. İster istemez de onun yatağına gidiyorum. Artık depresyona girdim. Pandemi sürecinden beridir doğru dürüst dışarı çıkmadım ve nasıl sosyalleşeceğimi de bilmiyorum. Maddi durumum olmadığı için spor salonlarına gidemiyorum onun yerine evde veya parkta spor yapıyordum. Bu tarz benzeri açılan konuları incelediğimde insanlar hep şunu söylüyor. Bir kulübe git veya işe git. Ben Sincan ilçesindeyim dostlar burası etkinlikten yoksun ve gidebileceğin hiçbir yer yok, inanın bana çok araştırdım ya da ben bulamadım. İş ise başvurmadığım işte kalmadı. Bunun dışında farklı bir tavsiye bulamadım. Ne yapacağımı bilemiyorum. İletişim kuramayan yani konuşamayan bir insan da değilim aksine daha sıcak bir insanım. Fakat nasıl ortam kurulduğunu veya nasıl insanlarla bir araya gelebileceğimi bilmiyorum. Yoldan geçen birisiyle elbette de tanışacak değilim. Kafe de oturan bir kızı görüp kendisinden rica ederek ve buna evet derse oturup sohbet mi açmaya çalışayım? Ne yapabilirim? Bilmiyorum. Sizleri yoruma bekliyorum. Tavsiyenize ihtiyacım var, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam belki bu tavsiyeyi siz ve diğerleri beğenmez ama eğer oturduğunuz yer gelişmemiş bir yer ise ve zorlanıyor iseniz duruma alışmanız gerekiyor, ben 15 yaşındayım hayatımın en güzel zamanları olması gereken yaşlarda sinir stresle uğraşıyorum inanın benim bile kimsem yok, eğer aileniz hayatta ise aranız bozuk ise gidin evlerine bir sarılın konuşup dertleşin ve bu duruma alışıp kendinize yetmeyi deneyin, birde doktora gidebilirsiniz, emin olun çok iyi gelecektir.

Hocam madem ki evdesiniz sürekli o zaman bu durumu internetten birileriyle tanışmak için kullanın instagram'dan yani dışarıda gidip birinin yanına tanışabilir miyiz olayları neredeyse hiç kalmadı her şey sosyal medya'dan dönüyor ama boşluktasınız diye her önünüze gelene de yürümeyin. Biraz birkaç kişiyle konuşmaya başladıktan sonra açılırsınız belki arkadaş edinirsiniz takılırsınız çok sıkmayın kendinizi insanların bazı dönemler yalnız hissettikleri hatta kimsenin kalmadığını hissettikleri zamanlar olur her insan yaşar bunu ama emin olun her şeyin tersi de yaşanıyor bir gün geldiğinde tam tersini de yaşayacaksınız bir bakmışsınız kız arkadaşınız normal arkadaşlarınız var kendinizi sosyal hissediyorsunuz vb.

Konu da dediğim gibi köpeğim ile kendi kendime yetebiliyordum. Doktor fikrini düşünebilirim, teşekkürler.

Bende aynı durumdayım ve nasıl sosyalleşebilirim bilmiyorum. Sık sık dışarıya çık bence.
Sosyal hayatı olmayan, yakının kaybetmiş ve arkadaşı olmayan biri için sesiz sokakalar cehennem gibidir hocam. arkadaş eğer ki yaşadığı ilçede birşey yapamıyorsa oranın koşullarına alışıp kendi kendine mutlu olabilmeyi öğrenmesini gerekiyor hayatın acı gerçekleri bunlar.

Hocam şehir dışına çıkan arkadaşlarım ile sosyal medyadan zaten konuşuyorum. Demek istediğim gerçek hayatta dışarı çıktığımızda tek olmaktan ziyade birileriyle konuşabiliyor olmak istiyorum. Sanal alem bir yere kadar diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Ne gerek var ki dost benim de arkadaşım yok yalnızlık güzeldir.
Yalnızlık yormaya başladı. Evden 3-4 aydır çıkmıyorum doğru dürüst hocam çıktığım zamanlar oluyor oda tek başıma oluyor.

Hocam bu tür durumlarda insanlar yanlızlıktan sonra birilerini tanıyıp kolay arkadadaş oluyor, arkadaş olduğunuz insanlara dikkat edin yanlızım nasıl olsa ne zararı olur demeyin herkesle içlidışlı olmayın doktora gidin derdinizi anlatın konuşun. aile ile alakalı bir cevap yazmamışsınız bende üstelemiyorum ama aileniz var ise yazdığımı gözden geçirebilirsiniz onun dışında size verebileceğim en büyük tavsiye "Eğer sağlığın yerinde ise sen dünyanın en zengin insanısın"

Hocam burda sanal alem ile alakalı tavsiyem tamamen dünyanızı orada döndürmeniz değil. Bunu bir anahtar olarak düşünün. Oradan bulacağınız insanlar ile bakarsınız bir bağ kurarsınız dışarıda sürekli görüştüğünüz bir ortama belki de girersiniz bu size bir kapı açabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…