Yamaha MT-25 vs Honda CB250R

chrotom

Hectopat
Evet arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi soru gayet net. Sizce hangisi her açı bakımından daha iyidir? Bir arıza çıkarsa hangisi daha az masraflıdır?

25 yıllık Yamaha Crypton motorum var 0 kere motor arzasın yaptı. Yeniler nasıldır bilmiyorum. 2 markanın da serileri efsane. Hava soğutması ile sınırsız menzili var. Bu tarz motorlarda Yamaha hep daha çok tutulur. Ama Honda'nın tipi daha güzel
Zaten sahibindene bak Yamaha olanların km hep daha yüksek.

Yamaha'nın tipi net bir şekilde daha güzel kocaman uzaylı gibi daire farı var cb 250'nin.

25 yıllık Yamaha Crypton motorum var 0 kere motor arzasın yaptı. Yeniler nasıldır bilmiyorum. 2 markanın da serileri efsane. Hava soğutması ile sınırsız menzili var. Bu tarz motorlarda Yamaha hep daha çok tutulur. Ama Honda'nın tipi daha güzel.

Yamaha'nın tipi net bir şekilde daha güzel kocaman uzaylı gibi daire farı var cb 250'nin.
Cb serisinin amacı o zaten. O far. Honda neo sport cafe diye adlandırıyor o seriyi yani yeni nesil spor cafe racer esintili naked. Bu sebeple böyle biraz daha klasik görünüm sevenler için.

Kalite olarak konuşmak gerekirse honda her zaman yamahadan 2-3 gömlek üstündür. Uzun ömür, sağlamlık, parça kalitesi, mekanik kalite, konfor, rahatlık hepsinde honda çok daha öndedir.

Ben 20 küsür yıldır motor kullanan biriyim. Bugüne kadar ne yamahalar ne hondalar elimizden geçti, veya gördük ettik. 1000 tane yamaha sanayiye girer 10 tane honda girer bu bir gerçektir hangi tecrübeli motorcuya sorarsanız sorun zaten bunu diyecektir honda çok daha sağlam konforlu ve kalitelidir. Kız gibi bakarsan ömürlüktür.

Gelelim bu iki motor arasında bir seçim yapmaya kardeşim eğer performans istiyorsan mt25 ama ben kaliteye, sağlamlığa, konfora, rahatlığa bakarım bir sorun daha az çıkarsın uzun seneler tık demeden bineyim diyorsan cb250. Sonuçta bunlar 250cc motorlar öyle ahım şahım performans beklemek son derece yanlış. Bu motorlar şehir içinde bineyim işte arada bir uzun yol yapayım veya acemi bir adamsam biraz pratik kazanayım yarın öbür gün büyük makine alacağım zaman bana bir ön ayak olsun beni büyük makineye hazırlasın. Diyen adamların motoru. Tercih senin ben olsam cb250 alırım. Ama senin karakterini bilemem amacın daha performanslı bir alet ise mt25 ama saydıklarım ise cb250.

Son düzenleme:
Cb serisinin amacı o zaten. O far. Honda Neo Sport cafe diye adlandırıyor o seriyi yani yeni nesil spor cafe Racer esintili naked. Bu sebeple böyle biraz daha klasik görünüm sevenler için.

Kalite olarak konuşmak gerekirse Honda her zaman Yamaha'dan 2-3 gömlek üstündür. Uzun ömür, sağlamlık, parça kalitesi, mekanik kalite, konfor, rahatlık hepsinde Honda çok daha öndedir.

Ben 20 küsur yıldır motor kullanan biriyim. Bugüne kadar ne Yamaha'lar ne Honda'lar elimizden geçti, veya gördük ettik. 1000 tane Yamaha sanayiye girer 10 tane Honda girer bu bir gerçektir hangi tecrübeli motorcuya sorarsanız sorun zaten bunu diyecektir Honda çok daha sağlam konforlu ve kalitelidir. Kız gibi bakarsan ömürlüktür.

Gelelim bu iki motor arasında bir seçim yapmaya kardeşim eğer performans istiyorsan MT25 ama ben kaliteye, sağlamlığa, konfora, rahatlığa bakarım bir sorun daha az çıkarsın uzun seneler tık demeden bineyim diyorsan cb250. sonuçta bunlar 250CC motorlar öyle ahım şahım performans beklemek son derece yanlış. Bu motorlar şehir içinde bineyim işte arada bir uzun yol yapayım veya acemi bir adamsam biraz pratik kazanayım yarın öbür gün büyük makine alacağım zaman bana bir ön ayak olsun beni büyük makineye hazırlasın. Diyen adamların motoru. Tercih senin ben olsam CB250 alırım. Ama senin karakterini bilemem amacın daha performanslı bir alet ise MT25 ama saydıklarım ise cb250.

Bana da en mantıklısı Honda geliyor. Ben 125CC kullanıcısıyım ama artık 1-2 aya motor yükselteceğim. Honda'nın hem piyasası daha ucuz hem modeli yüksek hem de km si düşük. Amacım performans değil 250CC motordan öyle büyük bir performans beklemek zaten saçmadır. Düşüncenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Son derece yardımcı oldu.

25 yıllık Yamaha Crypton motorum var 0 kere motor arzasın yaptı. Yeniler nasıldır bilmiyorum. 2 markanın da serileri efsane. Hava soğutması ile sınırsız menzili var. Bu tarz motorlarda Yamaha hep daha çok tutulur. Ama Honda'nın tipi daha güzel.

Şimdi bana MT serisinde krank kırma kronik dediler o yüzden MT almaktan çekiniyorum. Yoksa bebek gibi motor ikisi de ama galiba CB250R alacağım daha cazip geldi.

Bana da en mantıklısı Honda geliyor. Ben 125CC kullanıcısıyım ama artık 1-2 aya motor yükselteceğim. Honda'nın hem piyasası daha ucuz hem modeli yüksek hem de km si düşük. Amacım performans değil 250CC motordan öyle büyük bir performans beklemek zaten saçmadır. Düşüncenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Son derece yardımcı oldu.

Şimdi bana MT serisinde krank kırma kronik dediler o yüzden MT almaktan çekiniyorum. Yoksa bebek gibi motor ikisi de ama galiba CB250R alacağım daha cazip geldi.
Honda her şekilde çok daha kaliteli uzun ömürlü ve sorunsuz bir markadır. Barkın beyin rahmetli dediği gibi honda iyi bakarsan mezarına bile gelir. Cb250r al seni memnun eder yarın büyüteceğin zaman cb650r a çevirirsin aynı seriden devam edersin mesela.

Honda her şekilde çok daha kaliteli uzun ömürlü ve sorunsuz bir markadır. Barkın beyin rahmetli dediği gibi Honda iyi bakarsan mezarına bile gelir. CB250R al seni memnun eder yarın büyüteceğin zaman CB650r a çevirirsin aynı seriden devam edersin mesela.

CB650R zaten ayrı bir evren hayalini kurduğum motorlardan birisi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı