Yamuk işlemci pini düzeltilebilir mi?

halis burak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim işlemcim R5 5600 bir ara takmıştım sonra termal macunu sürmüştüm, sürdükten 1 ay sonra falan PC mavi ekran veriyordu, işlemciden dolayı değil. Ben de işte bütün bileşenlerimi kontrol ediyordum ve işlemciyi yanlış şekilde çıkardım ve pinlerden bazıları yamuldu ve çok azıcık da kenarlarına termal macun bulaşmış ama çok önemli değil sanırım. Ben bu işlemciyi evde tamir edebilir miyim, edebilirsem de nasıl tamir edebilirim? Garantiye almıyolar, kullanıcı hatası.
Kırık pinler:

Kırmızı:
1 tane pin yamuk ama biraz fazla yamuk kırılacak derecede değil.

Siyah: Termal macun bulaşan yer 4 tane pinin arasında termal macun var.

Sağdaki beyaz: 3 tane hafif yamuk pin var.

Soldaki beyaz: 2 tane yamuk pin var, bir tanesi çok az yamuk bir tanesi birazcık daha yamuk.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eğer elleriniz titriyorsa hiç bulaşmayın ama şunları deneyebilirsiniz bende bu şekilde düzelttim.

1-kart yardımıyla pinlerini arasından hafif ileri geri oynatarak pinleri düzeltin.
2-kürdan ile aynı işlemi uygulayın.
3-termal macunu temizlemek için diş fırçası yardımıyla hafif hafif dikkatlice temizleyin tamamen temizlemeyemeseniz bile iş görür.

İnce işçilik gerekir, annen falan IP örüyorsa falan ona yaptırmaya çalışabilirsin cımbız ile de yapabilirsin arkadaşların dediği gibi ince işçilik ister bir pininde sıkıntı olması demek işlemcinin çalışmaması anlamına geliyor.

Jilet veya ince bir bıçak/törpü ile rahatça düzeltirsin. Daha önce çok yaptım.

Hocam bir tane şırıngalı iğne bul ucunu kes işlemci pinini tak çok yavaş şekilde dik yap ben bu şekilde düzeltiyordum yamulunca yoksa kart yöntemide var ama elinin hassas olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…