Yanan işlemci garantiye gönderilebilir mi?

Katılım
1 Kasım 2020
Mesajlar
1.856
Çözümler
12
Yer
Malatya
Herkese iyi Sosyaller. Bilgisayarımı bakım için tamirciye göndermiştim. Tamirci de işlemcinin birkaç çipinin daha önce eğildiğini ve uzun vadeli kullanım sonrası(yaklaşık 1 yıl) yandığını söyledi. Şu an garantisi devam ediyor. Eğer garantiye gönderirsem bu sorun kullanıcı hatası olarak nitelendirilir mi? İşlemci Ryzen 5 5600.
 
Herkese iyi sosyaller. Bilgisayarımı bakım için tamirciye göndermiştim. Tamirci de işlemcinin birkaç çipinin daha önce eğildiğini ve uzun vadeli kullanım sonrası(yaklaşık 1 yıl) yandığını söyledi. Şu an garantisi devam ediyor. Eğer garantiye gönderirsem bu sorun kullanıcı hatası olarak nitelendirilir mi? İşlemci Ryzen 5 5600.

Çipi eğik şekilde takmak çok zor bayağı zorlamak lazım ki bu birçok pime zarar verir. Günahını almak istemem ama bilgisayarcı bir şeyler çevirmiş gibi.
 
Kutusuz almıştım işlemciyi maalesef. Başka nasıl öğrenebilirim?

İşlemcinin seri numarasındna satın alım tarihi, garantisi ve nereden alındığı çıkar aslında seninkiyle alakası yoksa farklı 5600'dür.

Onu da bir aldığın yere sorgulat derim.
 
İşlemci şu anda çalışmıyor mu? Bir işlemcinin yanması çok ama çok küçük bir ihtimal çünkü.
Geçen sene işlemci takılırken pinler eğilmiş sol alttaki. Sonra da yanmış sanırım ve fan 2 saniyede bir tökezliyordu ben farketmemiştim ama arada büyük rezonans farkı varmış. Eskiden çektiğim bir video ile PC tamir olmadan önceki haliyle karşılaştırdım sesler aynı. Oradan anladım benim işlemcim olduğunu.

İşlemci şu anda çalışmıyor mu? Bir işlemcinin yanması çok ama çok küçük bir ihtimal çünkü.
Tamir ettiğini ve çalıştığını söyledi gidip bakacağım bugün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı